“От записа, който изтече, стана ясно, че има борба за

...
“От записа, който изтече, стана ясно, че има борба за
Коментари Харесай

Иван Ченчев: От записа стана ясно, че има борба за власт и за овладяване на държавата

“От записа, който изтече, стана ясно, че има битка за власт и за преодоляване на страната. Това е безпринципно. Още в акцията казахме, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са безусловно идентични. Оказахме се прави. ” Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на “БСП за България ” Иван Ченчев в предаването „ Събуди се “ на NOVA. 
“Вчера се случи прелом против Конституцията ”, сподели той във връзка с признатите от Народното събрание промени в Наказателно-процесуален кодекс и изясни за какво: “Беше вкаран отчет на правна комисия в 10:47 ч. В 10:59 ч. ръководителят на Народното събрание предложи да влезе като изключителна точка в дневния ред. Първо, нужните периоди не са изтекли. Второ, народните представители не са се срещнали с отчета на закона. Ние постоянно сме желали оставката на Иван Гешев, само че метода, по който се случва това - контрактувано от “коалицията на омертата и на имунитетите ” - не би трябвало да е този. ” 
По думите му сега царува цялостен безпорядък върху хаоса и вместо да се приказва за решаването на проблемите и оправянето с рецесиите, се приказва за преодоляване на първия и втория ешелон на властта.  
“БСП в никакъв случай не се е разбирала с ГЕРБ за нищо и единствена е отказала на ГЕРБ предложенията им за власт и постове ”, напомни Ченчев и означи, че  самата Мария Габриел е споделила, че още на първите диалози са станали ясни разликите сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия.  
“Безпрецедентно е това, което се случи във връзка с тези записи и метода на мислене, който видяхме. Би било извънредно неуместно след всичко това да се направи държавно управление сред тези политически сили ”, счита социалистът и акцентира, че Българска социалистическа партия не утвърждава такова държавно управление.  
На въпрос за третия мандат, националният представител отговори, че социалистическата партия има своите специалисти и е готова за всяка обстановка. ”Искаме да има непоклатимост в страната. Трябва да си насочим напъните в действителност да изведем 5 национални целта, тъй като времето минава. Половин година мина - няма бюджет. От друга страна, президентът Радев не внесе бюджет, когато Българска социалистическа партия прикани за това ноември месец ”, разяснява още Иван Ченчев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР