От йеменското движение хуси досега не е имало отвличания на

...
От йеменското движение хуси досега не е имало отвличания на
Коментари Харесай

Вицеадмирал за отвлечения кораб с българи: Опасно е! Трябва кризисен щаб. МВнР няма да се справи

От йеменското придвижване хуси до момента не е имало отвличания на кораби, само че те оповестиха, че ще подхващат дейности по отношение на израелски кораби. Исканията им ще бъдат политически.Това сподели пред БНР вицеадмирал от запаса Пламен Манушев, някогашен пълководец на Военноморските сили, като дефинира отвличането на кораба с хипотетично наличие на българи в екипажа като сериозен и рисков казус.
Не е елементарно да се превземе транспортен съд с такива размери, безапелационен е експертът. Той изрази съмнение пред БНР, че най-вероятно е бил употребен вертолет, а действието е планувано точно и авансово и не е инцидентно.
„ Това е автовоз, голям транспортен съд, към 190 метра, 32 метра необятен, 45 метра висок. Екипажът е плавал рутинно и е минавал около крайбрежията на Йемен. “
Бойците хуси не са като сомалийските пирати, които пленяват кораби за откуп, означи вицеадмирал Манушев.
По думите му това е „ извънредно рисков казус “, който придвижва спора от Ивицата Газа в морските пространства.
Трябва да се работи за сигурността на екипажа и да се сътвори спешен щаб. Само Министерство на външните работи няма да може да се оправи с казуса, тъй като посолството ни там не работи, разяснява Пламен Манушев в предаването „ Преди всички “.
В Йемен има над 6000 души, приключили в България и тези контакти следва да се издирят. В Йемен имат извънредно позитивно отношение към българите, акцентира специалистът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР