От януари предупреждавам, че се намаляват количествата вода за Бургас

...
От януари предупреждавам, че се намаляват количествата вода за Бургас
Коментари Харесай

Емил Димитров: От януари предупреждавам, че намалява водата за Варна и Бургас


От януари предизвестявам, че се понижава т количествата вода за Бургас и Варна. Обясних на премиера какво би трябвало да се случи, с цел да няма рецесия с вода та. Това съобщи в студиото на Българска национална телевизия министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

И увери още, че язовири те за питейни потребности са цялостни, само че без " Камчия ". “Той би трябвало да бъде народен контейнер за цялото Черноморие ”, прикани министърът.

По думите му язовири те за аграрни потребности са в " извънредно положение ", неремонтирани от години. Язовир " Домлян " е цялостен на 15%, " Пясъчник " - 8%, " Тополница " - 9%. Шумен има вода , там проблем няма, разяснява още екоминистърът.

Ще се вкара изключително състояние за 7 км в региона на двете села сред язовири те " Порой " и " Ахелой ", с цел да стартира строителството на тръбопро вода , който ще свърже двата язовира с мрежата на ВИК-Бургас. Обяви още екоминистърът. До 20 февруари тръбопроводът би трябвало да е подготвен. Чака се заповед на регионалния шеф на Бургас за изключителното състояние, сподели още Димитров.

“Тези две села, сред Порой и тръбопро вода , сред Ахелой и тръбопро вода , тъй като са в две разнообразни, в случай че беше в една селищна система, кметът щеше да издаде заповед, тъй като са две - би трябвало регионалният, с цел да може незабавно да стартира строителството. Искам най-хубавите помпи, най-хубавите тръби, ние даваме на Бургас един контейнер 60 млн., който идващите 100 години ще го употребяват. Бургас няма повърхностни води, няма аварийно водоснабдяване. Аз не строя, строи ВиК холдингът, една поръчка няма да разгласявам аз, само че тука обстановката е такава - би трябвало да стартираме незабавно, не можем да го провалим ”, изясни още Емил Димитров .

 

 

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР