От януари досега общо 22 души в Нигерия са починали

...
От януари досега общо 22 души в Нигерия са починали
Коментари Харесай

22-ма са починали от треска Ласа в Нигерия

От януари до момента общо 22 души в Нигерия са умряли от огнище на Ласа, заяви Анадолската организация, представена от БГНЕС. По информация на Националния център за надзор на болесттите, от началото на годината са открити 102 случая в щатите Едо, Ондо, Ебони, Насарава, Енугу, Тараба и Баучи.
Световната здравна организация класифицира треската Ласа като остро вирусно хеморагично заболяване, породено от Ласа - аренавирус, популяризиран посредством нечисти храни, инфектирани с урина на гризачи. Заболяването е намерено за първи път в североизточната част на Борно през 1969 година, откакто бяла жена мисионерка се е разболяла.
 28 души умряли от денга в Сингапур - съвместимо ли е с ковид? 28 души умряли от денга в Сингапур - съвместимо ли е с ковид?
Сингапур има най-високата записана смъртност от денга. Според " The Straits Times ", от началото на годината там са умряли 28 души,...
Треската Ласа е ендемична за доста африкански страни, в това число Нигерия, Гана, Гвинея, Либерия, Сиера Леоне, Мали, Того и северната част на Камерун.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР