От януари до края на септември на текущата година броят

...
От януари до края на септември на текущата година броят
Коментари Харесай

Руснаците с рекорд в южната ни съседка

От януари до края на септември на настоящата година броят на покупко-продажбите с недвижими парцели с руснаци в Турция регистрира растеж от 199% по отношение на същия интервал на предходната година, сочат формалните данни на Турския статистически институт. Руските жители са придобили 9311 жилища.

Сделките с чужденци за въпросния интервал регистрират растеж от 32.5% на годишна база, достигайки 49 644 броя сделки.

Истанбул остава най-предпочитаната дестинация за чужденците, като там са продадени 19 597 парцела, или 40% от всички покупко-продажби с непознати жители на територията на цяла Турция.

Второто най-предпочитано място е Анталия със подписани 14 656 покупко-продажби за покупко-продажба на парцели на чужденци. В Мерсин техният пердах е 2596, а в столицата Анкара – 2295. В ТОП 5 влиза още и Бурса, където чужденци са придобили 1532 парцела за интервала януари.

Засилен интерес се следи и от украинци. Там нарастването на покупко-продажбите е 125% с добити 1775 жилища на територията на Турция.

Най-голям интерес от страна на чужденци за придобиването на парцели в южната ни съседка има от жители на Иран, Ирак, Германия, Казахстан, Афганистан и Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР