От втория учебен срок се увеличава размерът на ученическите стипендии,

...
От втория учебен срок се увеличава размерът на ученическите стипендии,
Коментари Харесай

Увеличават се ученическите стипендии

От втория образователен период се усилва размерът на ученическите стипендии, като от 50, те ще станат 60 лв.. Разширява се и обсегът на учениците, които ще могат да ги получават. Шест са новостите за приемането на стипендии в учебно заведение.

Размерът на стипендията, която получава ученика и броят на децата, които имат право на нея, се дефинира от комисия в съответното учебно заведение, сподели пред " Хоризонт " Грета Ганчева , специалист от просветното министерство:

Основният критерии, когато става въпрос за просветителни резултати, е триумфът. А когато става въпрос за достъп до обучение към този момент е приходът на член от фамилията. Нямаме закрепен строго избран отличен триумф, да речем над 5,50. Училището го дефинира според от това какви са учениците, които се образоват там,какви просветителни резултати реализират.

Шест са новостите за приемане на стипендии:

Всички възпитаници от 8 клас ще стартират да взимат стипендии, а не от девети, както беше досега. Другото новото за учениците от частните учебни заведения - стипендии ще получават и търсещите или получили интернационална протекция възпитаници. До момента получаваха единствено чужденците. Другото доста значимо нещо е това, че се усилват размера на стипендията. И другото още по-важно нещо е, че всички деца със специфични просветителни потребности имат право да получават разнообразни типове стипендии.

Парите планувани за училищен стипендии през годината са над 23 милиона лв..
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР