От всички изстреляни от руската армия ракети, 62 % са

...
От всички изстреляни от руската армия ракети, 62 % са
Коментари Харесай

Зеленски: Над 60 % от изстреляните от Русия ракети са имали за цел граждански обекти в Украйна

От всички изстреляни от съветската войска ракети, 62 % са били ориентирани против цивилен обекти. това разкри украинският президент Володимир Зеленски пред интернационалната конференция " Правата на човек в мрачни времена ", отдадена на 74-годишнина от приемането на Всеобщата декларация за правата на индивида. Това Укринформ.
 
Украинският държавен глава акцентира, че закононарушенията, осъществени от рускиата страна на територията на Украйна и против украинците са невиждани от времената на Втората международна война. 
 
" Украинските градове, градчета и села, които съветската артилерия унищожава изцяло, са не един и два, а десетки. Авиационният, ракетният гнет, ударите на РФ припомнят толкоз доста на нацистките бомбардировки на Британия и Лондон. От всички ракети, изстреляни от съветската войска след 24 февруари, 62 % са ориентирани точно против цивилни обекти. Против хората. Против хуманността ", сподели още Зеленски. 
 
Той описа за филтрационните лагери, основани от руснаците на територията на Украйна, за разкритите всеобщи гробове, както и за насилствената депортация на украинци в Русия. 
 
" Повече от 2 млн. души са отведени. Нашите украински деца, които в действителност са похитени, са нелегално осиновявани от съветски фамилии. Извършва се незаконна готовност на украинци от окупираните територии в окупационната войска ", акцентира той. 
 
Зеленски приказва и за " минния гнет ", за непрекъснатите обстрелвания, жертвите в граничните региони с РФ. 
" Всичко това е подобен голям размер осъществени закононарушения и разрушени ориси, човешки животи. Всичко това е покруса, с нечуван мащаб ", добави украинският президент. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР