От всички библейски истории свързани с древния свят, вероятно най-популярната

...
От всички библейски истории свързани с древния свят, вероятно най-популярната
Коментари Харесай

Всемирният Потоп е истина, променила коренно живота на хората

От всички древен истории свързани с античния свят, евентуално най-популярната е за всемирния Потоп. Повечето хора възприемат историята за Потопа  като мит, като легенда, само че в последно време редица учени събраха много доказателства, че тя в действителност е истина.

Учените потеглят от обстоятелството, че историята за всемирния Потоп участва в преданията и легендите  на разнообразни нации, на разнообразни места в света и с разнообразни култури.

Ето 10 обстоятелството, които могат да се употребяват като доказателства, че историята за всемирния Потоп е истина.

1. Наличието на шеврони, (клинообразни структури в морското дъно), които съгласно учените свидетелстват за мощна морска интензивност. Те са откривани освен по морското дъно на разнообразни места, само че и в региони, които през днешния ден са суша.

Последното впечатляващо изобретение на шеврони стана през 2004 година в планински регион на Мадагаскар. Според археолога Брус Масе, който изследвал откритието обширно, то е удостоверение за гигантско наводняване, потоп, провокиран вероятно  от рухването на голям метеорит или комета в Индийския океан, където е открит и великански кратер оставен от удара.

Според Масе, ударът от метеорита е провокирал унищожителни талази и потоп на сушата, като това е станало тъкмо във времето, в което се споделя за всемирния Потоп.

2. В регион против планината Арарат, намиращ се в днешна Турция, там където съгласно библията  стопира „ ковчегът “ (корабът издигнат от Ной), Дейвид Алън Диил открива остатъци, за които потвърждава, че са от издигнатия от Ной транспортен съд. Размерът на останките на кораба на Ной дават отговор на тези дадени в античните текстове, а регионът в които е открит се назовава Наксуан, място станало известно в края на 40 те години на предишния век, когато след земетресение се откриват странни контури в земята. След 10 годишни проучвания, Диил издава книга в която обширно потвърждава, че точно на това място до планината Арарат е спрял корабът на Ной.

3. Практически всяка цивилизация, всяка просвета има своята история за всемирния Потоп, като тези истории обаче, безпределно си наподобяват. Едва ли има друга антична легенда, която по този начин тъкмо да се повтаря в писанията на толкоз разнообразни и отдалечени нации. Като се стартира от шумерите и епопеята на Гилгамеш, премине се през гръцката легенда за Прометей, който инструктира сина си Девкалион да се приготви за потопа и да се спасят със жена си Пира. Или историята на античните римляни, където богът Юпитер благодарение на Нептун провокират потоп на Земята, с цел да унищожат „ злата част на човечеството “ и се стигне до древноегипетската легенда за Атум, който провокира потоп с цел да унищожи бунтовниците, като самият той остава на земята, само че като змия… Историите са на практика идентични, без някои детайлности и с разнообразни имена и герои.

4. Древният град Гьобекли Тепе. Това е необичайно място със странни постройки и храмове, датирани от преди 12 000 години и открити от археолозите едвам в средата на предишния век. Там има стотици каменни колони на които са издялани разнообразни животни. Намерени са и доста олтари с остатъци на животни, евентуално принесени в жертва. Всичко това съответствува с описаните в Библията дейности на Ной, откакто напуща кораба си.

5. Откритите остатъци на разнообразни градове по морското дъно, за които се потвърждава, че са били потопени към 10 000 години преди Христа. Един подобен град, потънал в този интервал е открит край Окинава, Япония, където са открити остатъци от пирамиди и великански стъпала, Според някои археолози, този град е издигнат от високо развита цивилизация.

Подобно изобретение има и край крайбрежията на Индия. През 2002 година останките на античен град са открити в продължение на километри под водата. Според предварителните данни този град е бил потънал по време на последната Ледена ера. Най-правдоподобното пояснение за тези потопени градове, е че това е станало поради смяна в нивото на моретата и изгубване на части от сушата точно поради всемирния Потоп. Необясним обаче си остава фактът, че тези градове са строени от доста развити цивилизации.

6. Откритията през последните десетилетия на разнообразни артефакти от шумерската цивилизация, измежду които и по този начин нареченият „ Списък на шумерските царе “, представляващ лист на шумерските водачи, управлявали страната „ от началото на времето “. Тук забавното са царете,  живели преди Потопа, случил се преди към 12 000 години. Според листата тези владетели са управлявали стотици години, което допуска, че са имали доста по-дълъг живот спрямо днешните хора. Според листата, след потопа, царете са управлявали приблизително сред 10 и 40 години, нещо което е по-реалистично от позиция на продължителността на живот на хората. Защо животът на Шумерските царе преди Потопа е бил толкоз по-дълъг спрямо този на управлявалите след потопа? Няма отговор на този въпрос.

7. Откритите мистериозни „ Свитъци от Мъртво море “ в края на 40-те години на предишния век, дават нови детайлности за Потопа и „ ковчега на Ной “. В свитъците се приказва нашироко за Потопа и за кораба издигнат с цел да го преживее. Според свитъците, той е имал формата на пирамида, като „ ребрата на кораба “ са се събирали в един връх.

8. Ролята на извънземните. В края на 70-те години на предишния век, Захария Сичин пуска първата от серията си книги, наречени „ Хроники на Земята “. В тази серия от книги той разказва извънземна раса, наречена Анунаки. Според Сичин всичко написано от него се базира на преводи от антични Шумерски текстове. Според текстовете, анунаките били наясно с приближаващия се общочовешки Потоп, само че решили да не се намесват и да не избавят локалните хора. Все отново предизвестили един от своите любимци, който да направи транспортен съд и да вземе на него всичко належащо за предстоящ живот.

9. Много положителни и известни учени през последните няколко десетилетия трансформират мнението си за Потопа. Все повече от тях одобряват, че Потопът в действителност в действителност се е случил. Ако множеството от тях към момента са внимателни да настояват това сигурно, то заради обстоятелството, че събитието е отдалечено на 12 000 години и мъчно могат да се намерят безапелационни доказателства в днешно време.

10. Дори Потопът да е истина, мъчно е да се одобри историята за Ной и неговия транспортен съд. Трудно е да си представим сходен транспортен съд, който да приюти по две от всички типове животни на земята. Въпреки това, историята с кораба на Ной участва във всяка от историите за Потопа. Възможно ли е въпреки всичко да е същинска?

Появи се нова доктрина, обвързвана още веднъж с извънземни, съгласно която корабът на Ной в действителност е съхранявал ДНК от всички живи същества преди Потопа, с цел да се даде опция на живота още веднъж да започва след него.

В телевизионната стратегия „ Древните извънземни “ създателят, Раби Ариел Бар Цадок споделя: „ Древният Потоп е бил от изключителна значимост, тъй като светът преди него е бил доста по-различен от този след него. Има доста митове, само че и от ден на ден доказателства, че животът преди Потопа е бил високотехнологичен и локалните хора са контактували с извънземни. Тази цивилизация по някаква причина е изчезнала след Потопа “.

Всичко това може да наподобява мощно неправдоподобно за доста читатели, само че при всички случаи е завладяваща и забавна доктрина, нали?

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР