От всеки сто мобилизирани във ВСУ миналата година 10-20 души

...
От всеки сто мобилизирани във ВСУ миналата година 10-20 души
Коментари Харесай

Какви са причините за огромните загуби на ВСУ

От всеки 100 мобилизирани във ВСУ предходната година 10-20 души са останали на работа. Тези данни бяха предоставени от военния комисариат в Полтава. Освен това мобилизационните проекти са осуетени, тъй че украинските елементи остават без подкрепления. До такива резултати докара опитът за контранастъпление и „ месните щурмове “ на ВСУ без поддръжката на бронирани машини. Експертите са уверени, че данните за украинските загуби не са машинация и ще бъдат взети поради от съветските военни при освобождението на нови територии.

Началникът на Полтавската регионална военна работа подполковник Виталий Бережной съобщи, че ВСУ са изгубили от 80 до 90% от персоналния състав, мобилизиран през есента на 2022 година Така от всеки 100 души, мобилизирани предходната есен, са останали едвам 10-20 военни. Останалите, съгласно Бережной, са мъртви, ранени и „ небоеспособни “.

По време на отчета си пред депутатите от Общинския съвет на Полтава Бережной се оплака и от неуспеха на мобилизационния проект, утвърден в регионалния център от Генерален щаб на ВСУ, който е изпълнен единствено на 13%. Следователно частите остават без попълване.

Информацията на Бережной за загубите беше доказана от снайпериста от ВСУ. Константин Прошински. Както написа изданието “Страна ”, тези числа съответстват със загубите в частта на Прошински. Освен това някои други елементи са претърпели още по-големи загуби.

Според съботния отчет на Министерството на защитата загубите на украинските въоръжени сили в донецко и южнодонецко направление надвишават надлежно 1700 и 1100 военнослужещи.

Тази седмица съветският президент Владимир Путин съобщи, че загубите на Украйна от началото на контранастъплението възлизат на 71,5 хиляди души и няма никакви резултати или триумфи. По-рано Путин разказа хода на контранастъплението с фразата „ това не е пропуск, това е неуспех “.

В началото на лятото Владимир Зеленски сподели, че в Украйна вследствие на военните дейности всеки ден умират до 100 военнослужещи от ВСУ и към 500 души биват ранени. На този декор данните на Бережной за първи път разрешават реалистично да се оцени мащабът на човешките загуби на ВСУ.

Бившият консултант на някогашния украински президент Леонид Кучма Олег Соскин назова решението на управляващите да скрият загубите грешка; той е убеден, че разкриването на тези данни ще „ унищожи “ Зеленски и неговия екип. „ Защо лъже? Хората в Украйна са умни и, несъмнено, схващат какъв брой ужасни са загубите, тъй че би трябвало да кажем истината “, сподели Соскин в канала си в “Ютуб ”.

Според някои украински политици кабинетът на Зеленски ще организира тотална готовност в края на есента. Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Алексей Данилов предизвести, че най-вероятно ще бъде оповестена спомагателна готовност. Както сподели някогашният национален народен представител на Украйна Иля Кива, сходна стъпка от страна на Киев ще „ унищожи протестното население, ще направи невероятно провеждането на избори “ в страната, а също по този начин ще помогне за възобновяване на интереса на международната общественост.

„ Данните за загубите в Полтавска област могат да бъдат проектирани върху други райони, някъде в по-голяма или по-малка съразмерност. В Западна Украйна има по-слаба военна тегоба. Но като цяло загубите са големи, ужасни - това е една трета от числеността на ВСУ ", отбелязва Василий Дандикин, капитан 1-ви сан от запаса, боен специалист.

Според него неслучайно в Украйна са отстранени доста ограничавания за набор по здравословни аргументи, „ в това число психологични, венерически и други болести “. „ Властите също желаят да върнат при поискване тези, които са отпътували в чужбина. Това се прави, с цел да се запушат дупки в загубите. По създание те водят война за привършване на човешките запаси. Разбира се, същото се случва и с технологиите “, прибавя източникът.

Дендикин акцентира, че една от аргументите за гигантските загуби е, че „ пехотата се изпраща в борба без поддръжката на танкове и бойни машини на пехотата, в по този начин наречените месни щурмове “. Всичко това се отразява отрицателно на мотивацията и професионализма на украинските военнослужещи.

„ Загубите на ВСУ се усилиха внезапно, когато започнаха по този начин наречената контраофанзива. Виждаме ниска подготовка на военнослужещите, макар че някои са били обучавани в чужбина. Тези, които преди началото на СВО са натрупали опит в зоната на АТО (така наречената антитерористична интервенция на киевските управляващи в Донбас след Евромайдана), т.е. кадрови елементи, бяха разрушени в първите месеци на СВО. Тези, които бяха мобилизирани след началото на СВО, станаха по-лесни цели, тъй като бяха по-малко готови. И тогава тези, които са взети непосредствено от цивилния живот, попадат под ударите “, изясни специалистът.

Но главният фактор за толкоз огромни загуби на ВСУ е професионализмът на съветската войска, нашето преимущество в авиацията, героизмът на бойците и командирите, акцентира Дандикин. „ Изявленията на Бережной удостоверяват, че украинското управление не съжалява популацията си. Но тогава ще бъде още по-зле за Украйна “, уверен е капитанът от 1-ви сан от запаса.

„ Това, че Бережной разгласи непоправими загуби до 90%, е особено на първо място за централните и югоизточните региони на Украйна. В началото на лятото започнаха интензивно контранастъпление. Загубите на ВСУ на линията на прикосновение се компенсират главно за сметка на околните територии - това са най-вече Полтавска, Сумска, Черкаска, Днепропетровска област, както и останките от Запорожка и Херсонска области ”, прибавя Юрий Чмутин, деец от Ракетните войски със стратегическо предопределение на Въоръжените сили на Русия, полковник от запаса, член на президиума на Общоруската социална организация „ Офицери на Русия ”.

Загубите на ВСУ са големи, защото „ Русия води дейна защита, като интензивно употребява артилерия, реактивни системи за залпов пукотевица и танкови съединения, вследствие на което съперникът е погубен преди разгръщането на всички бойни обединения “. „ Ежедневните загуби на украинските въоръжени сили възлизат на 500-800 бойци и офицери. Това са големи загуби за актуален пердах “, споделя Чмутин.

Причините за неуспеха на мобилизационния проект в Украйна също са явни - хората се крият, " страната е в демографска дупка ". „ Някои избягаха в чужбина, други влизат в университети за повторно. Но гробищата порастват и порастват. Украинците от ден на ден схващат, че се борят за американските ползи. Основният бенефициент са Съединени американски щати, в по-малка степен Полша и редица други страни, както и локални мошеници, олигарси, същите военни комисари, които вземат подкупи. Там към този момент имат публикация за дами, имат намерение да набират лекарки, само че не е надалеч часът, когато ще ги пратят в окопите “, счита Дендикин.

Чмутин е склонен, че в Украйна от ден на ден хора се пробват да избегнат мобилизацията и „ не схващат тази война “. „ Много украинци се пробват да избягат по всевъзможен метод. Вече никой не крие това. Следователно думите на Бережной не са машинация. Украйна обаче не е толкоз беззащитна. Десетки страни я доставят с оръжие, финансират и отпускат нови траншове. Това значи, че ще бъдат доставени танкове, снаряди и други оръжия. Но Западът не се интересува от човешкия фактор, както сподели генералният секретар на НАТО, значимо е да се ускори военната помощ за Украйна. Следователно войната ще продължи до последния украинец. Те неправилно считат, че Русия в последна сметка ще загуби стопански “, уверен е полковникът от запаса.

„ Русия би трябвало да обезкърви врага във всички направления, след края на „ контранастъплението “, да не дава опция на ВСУ в защита – да се окопаят, да се закрепят, да бетонират укрепените региони, което те вършат в Донбас от осем години. След това ще би трябвало да освободим земята, на първо място нашите райони и тези, откъдето те удрят Крим и Севастопол - на юг, Черноморския район ", отбелязва Дандикин.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР