От Воля не подкрепихме избора на Валери Симеонов за заместник-председател

...
От Воля не подкрепихме избора на Валери Симеонов за заместник-председател
Коментари Харесай

Кръстина Таскова, Воля: Симеон Найденов е равностоен кандидат срещу Цацаров

От " Воля " не подкрепихме избора на Валери Симеонов за заместник-председател на Народно събрание. Според нас това е политическа прошка към този човек. Това съобщи в " Още от деня " Кръстина Таскова, заместник-председателят на парламентарната група на " Воля ".

По думите ѝ рехабилитирането на Валери Симеонов е дело на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ. Всички останали партии не поддържаха неговата кандидатура, сподели Таскова.
Кръстина Таскова: Трябва ли изобщо да остане на този пост? По-страшното е за какво Българска социалистическа партия имат такава поредна политика в годините да позволяват сходни неточности, по-късно да се извиняват. Извиняваха ни се за Пеевски, един път ни се извиняваха за Станишев, за Орешарски, в този момент ни се извиняват за господин Валери Симеонов.
Таскова разяснява и кандидатурата на депутата от " Воля " Симеон Найденов за ръководител на антикорупционната комисия. Според нея Найденов е равностойна кандидатура против Сотир Цацаров за поста.
Кръстина Таскова: Г-н Найденов е извънреден експерт, има над 35 години стаж като правист, потвърдил себе си. Човек, който е почнал своята кариера в системата на Министерство на вътрешните работи. За нас най-важното е индивидът, който ще заеме този пост, да бъде без зависимости и да бъде почтен и честен пред обществото.
Заместник-председателят на ПГ на " Воля " сподели още, че КПКОНПИ се свързва само с терасата на предходния ѝ началник Пламен Георгиев, и че това би трябвало да се промени.

Таскова подлага на критика неналичието на ограничения против демографската рецесия в страната. От " Воля " оферират детски добавки за всяко дете, без значение от приходите на родителите, както и безвъзмездни детски градини. Също по този начин приходите във втората година от майчинството да бъдат обвързани с минималната работна заплата.

Вижте и още във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР