От Военно-окръжна прокуратура София дадоха подробности за разследването на инцидента

...
От Военно-окръжна прокуратура София дадоха подробности за разследването на инцидента
Коментари Харесай

Няма да бъдат привлечени други обвиняеми за смъртта на майор Валентин Терзиев

От Военно-окръжна прокуратура София дадоха детайлности за следствието на случая край Шабла през юни 2021 година, при който аероплан, ръководен от водача от Военновъздушни сили Валентин Терзиев се разруши във водите на Черно море, а подполковник Терзиев почина на място.
Прочетете още
По случая са назначени няколко експертизи. Според обвиняването резултатите от следствието демонстрират, че причина за случая е немарливото осъществяване на служебните се отговорности на ръководителя на стрелбите.

От прокуратурата не изключиха вероятността да бъдат привлечени като обвинени и други лица, само че отхвърлиха да разясняват изказванията на брачната половинка на подполковник Терзиев, че виновният за смърта му даже не е разследван.

Вчера от Военно-окръжната прокуратура оповестиха, че като обвинен е притеглен полковник Методи Орлов, управлявал стрелбите по време на учението. Установено е, че той не е извършил задължението си да подреди преустановяване на образователната пукотевица по целта, когато самолетът МиГ-29, ръководен от подполковник Валентин Терзиев е снижил под 4000 метра височина, съобщи БНР.

Подполковник Терзиев е бил квалифициран за присъединяване в учението, акцентираха от прокуратурата.

Фаталният случай стана на 9 юни предходната година, а починалият водач Валентин Терзиев посмъртно беше нараснал в чин подполковник.

Според Софийската Военно-окръжна прокуратура ръководителят на стрелбите по време на учението полковник Методи Орлов не е извършил задължението си да подреди преустановяване на образователната пукотевица по целта, когато самолетът МиГ-29 е снижил под 4000 метра височина. По тази причина му е повдигнато обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност, както и нанасянето на обилни вреди на Министерството на защитата за над 9 млн. лв..
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР