От векове хората са се вдъхновявали от народната мъдрост и

...
От векове хората са се вдъхновявали от народната мъдрост и
Коментари Харесай

Народни рецепти за здраве и дълголетие

От епохи хората са се вдъхновявали от националната мъдрост и благосъстоянието на природата, с цел да поддържат своето здраве и реализиран дългоденствие. В актуалната публикация ще разгледаме някои от най-популярните национални предписания, които се употребяват по целия свят за възстановяване на физическото и менталното богатство.

 Народни предписания за здраве и дългоденствие

Ето няклко национални предписания за здраве и дългоденствие

Мед и чесън

Тази композиция е известна в националната медицина за поддържане на здравето на сърцето и кръвоносните съдове. Чесънът има антисептични свойства, до момента в който медът дава усет и наслада. Възрастните хора имат вяра, че тази композиция оказва помощ за понижаване на холестерола и поддържане на кръвното налягане в норма.

 

Куркума и мляко

Куркумата е известна със своите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. В композиция с топло мляко, куркумата става част от напитка, наречена „ златно мляко “. Тази напитка се смята за удобна за ставите и имунната система.

 

Масаж с алено вино

 Народни предписания за здраве и дългоденствие Народни предписания за здраве и дългоденствие

Някои национални обичаи включват масаж с алено вино, което се счита за потребно за кожата и кръвообращението. Този обред освен релаксира, само че и подхранва кожата с антиоксиданти.

 

Масаж с масло от лавандула

 Народни предписания за здраве и дългоденствие Народни предписания за здраве и дългоденствие

Масажът с масло от лавандула е прочут с успокояващите си свойства. Той може да помогне при стрес, бодърствуване и напрежение. Този национален способ на релаксация подкрепя и положителния сън.

 

Пчелен мед и ябълков оцет

Смесването на мед с ябълков оцет е известно с разнородни изгоди за организма, в това число подкрепяне на положителното действие на храносмилателната система и контролиране на кръвната захар.

 

Билкови чайове

 Народни предписания за здраве и дългоденствие Народни предписания за здраве и дългоденствие

Билковите чайове се употребяват от дълги години в националната медицина.  Например, чай от лайка се употребява при проблеми с храносмилането, а чай от мащерка може да помогне при простуда и грип.

 

Тези са единствено някои от многото национални предписания, които хората употребяват по света. Независимо дали сте склонни към различни способи или просто се интересувате от тях, националната медицина предлага доста благоприятни условия за поддържане на здраве и дългоденствие.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР