От вчера партиите и коалициите, които искат да участват в

...
От вчера партиите и коалициите, които искат да участват в
Коментари Харесай

Започна регистрацията на партиите и коалициите за изборите

От през вчерашния ден партиите и обединенията, които желаят да вземат участие в парламентарните и европейските избори на 9 юни, могат да подават документи в Централната изборна комисия (ЦИК). Те ще имат по-малко от 10 дни, с цел да се записват, като срокът изтича на 24 април в 17 ч.

Условията, систематизирани в решението на ЦИК, са наименованието или абревиатурата на партия или коалиция да не съответствува с друга записана. Освен това всеки участник в парламентарните избори би трябвало да преведе по 2500 лева по банков път на ЦИК, като средствата ще бъдат възобновени, в случай че дадена партия и коалиция е получила най-малко 1% от действителните гласове на изборите. Партиите и обединенията би трябвало да дадат и лист с имена и подписи на най-малко 2500 техни поддръжници. При присъединяване и в двата типа избори групировката може да показа единствено един лист.

Промените, настъпили в състава на коалиция - при овакантяване или присъединение на друга партия смяна в наименованието, се декларират не по-късно от 4 май.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР