От вчера два екипа на РИОСВ-Русе започнаха плановите проверки на

...
От вчера два екипа на РИОСВ-Русе започнаха плановите проверки на
Коментари Харесай

Започнаха плановите проверки на две предприятия в Западна промишлена зона на Русе

От през вчерашния ден два екипа на РИОСВ-Русе започнаха плановите инспекции на „ Оргахим “ АД и „ Оргахим Резинс “ АД. Те се правят взаимно с представители на „ ВиК “ Русе ООД, с който едното сдружение има контракт за заустване на отпадъчните води в канализационната система на града. „ Оргахим “ АД предстои на надзор по съставни елементи и фактори, а „ Оргахим Резинс “ АД е оператор с сложно позволение.

Директорът на РИОСВ-Русе инж. Цонка Христова организира през вчерашния ден изключителни срещи с управлението на двете сдружения и „ Лубрика “ ООД във връзка зачестилите недоволства на жителите на Русе от присъщи за производствата им миризми.

Към сегашния миг отпадъчните води от двете сдружения, извършващи активност в Западна промишлена зона, се заустват в индустриален колектор „ Трети март “. От началото на тази година той е причислен към довеждащия колектор на Градска пречиствателна станция за отпадъчни води – Русе. По тази причина характерните миризми постоянно се усещат от канализацията на града, най-вече в централните и крайречните елементи на Русе.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР