От Възраждане“ поискаха изслушване на вицепремиера и министър на външните

...
От Възраждане“ поискаха изслушване на вицепремиера и министър на външните
Коментари Харесай

От Възраждане искат изслушване на Мария Габриел заради българските имена в сайта Миротворец

От „ Възраждане “ желаеха чуване на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел поради включването  на имена на български жители в лист на врагове на Украйна на уеб страницата „ Миротворец “. В декларация депутатът Ангел Георгиев показа и идващите дейности на партията: 

" Ще сезираме Прокуратурата. Ще изпратим писмо и до ДАНС, тъй като е извънредно значимо незабавно да разберем сътрудници на СБУ в страната възнамеряват ли убийството на някой от включените в листата в уеб страницата " Миротворец ". Не на последно място, ще изпратим писмо и до Румен Радев с гледище НСО да предложи защита на тези наши сънародници, които са включени в листата. Ще ви предложим на гласоподаване и декларация. Искрено се надявам, че ви е останала най-малко малко чест, с цел да осъдите деянията на антибългаризъм дружно, несъмнено, с тези на антисемитизъм ".

След прочитането на декларацията ръководителят на Народното събрание Росен Желязков  изрази подозрение дали това не попречва процедурата по разискването ѝ в пленарната зала.

 

Свързани текстове - Радев: Правителството да вземе отношение към заканите против българи в " Миротворец ". Така, както направихме ние за Христо Грозев

Съюз на българските журналисти: Правителството да отбрани българските публицисти, нарочени за очистване от уеб страницата „ Миротворец ” и управляващите в Киев

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР