>От въздушно-капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани 60

...
>От въздушно-капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани 60
Коментари Харесай

48 души с усложнения от ОРЗ във Варна за седмица

>
От въздушно-капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани 60 лица против 62 за миналата седмица, показани от: 50 случая на варицела, 9 случая на скарлатина и 1 бактериален менингит. 
Регистрираните случаи с диагноза ОРЗ (остри респираторни заболявания) са 434 заболели против 438 за миналата седмица /по данни, предоставени ни от сентинелните практики/. С диагноза Грип в Инфекциозна клиника на МБАЛ " Св. Марина " са постъпили за лекуване 17 лица. С затруднения от ОРЗ са 48 лица - 37 бронхита и 11 пневмонии.
През миналата седмица няма регистрирани случаи на болни от Марсилска тресчица и Лаймска борелиоза. С бързо уведомление е обявено 1 лице ухапано от кърлеж. Регистриран е 1 случай на ламблиоза и 1 случай на ехинококоза. В имунизационният кабинет през отчетния интервал са минали общо 39 лица. Проведени са 36 имунизации. С ваксина срещу жълта тресчица са обхванати 14 лица.
В кабинета за анонимно и гратис консултиране за СПИН (КАБКИС) са минали и изследвани 20 лица. Извършени са 37 епидемиологични изследвания на заболели с остри заразни заболявания (ОЗБ).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР