От Върховния комисариат на ООН по въпросите на бежанците (ВКБООН)

...
От Върховния комисариат на ООН по въпросите на бежанците (ВКБООН)
Коментари Харесай

ВКБООН: Сред бежанците от Африканския рог може да избухне COVID-19

От Върховния комисариат на Организация на обединените нации по въпросите на бежанците (ВКБООН) приканват за незабавни ограничения поради вероятно експлоадиране на зараза от COVID-19 измежду бежанците от Африканския рог, съобщи представителят на организацията Бабар Балох.
След като предходната седмица бяха доказани първите случаи на COVID-19 в Южен Судан и Еритрея, всички страни от района подхващат ограничения по отношение на вероятно експлоадиране на болестта, акцентира той.
До през днешния ден няма доказани случаи измежду бежанците, търсещите леговище или мигриращите вътре в района лица, само че е належащо да се извърши незабавна подготовка за вероятната им поява, счита Балох.
Регионът към този момент се намира в положение на изключително състояние. Около 60% от бежанците се сблъскват с проблеми, свързани с понижаване на дажбите от храна поради незадоволително финансиране. Тази обстановка може да се задълбочи поради спирането на постоянните доставки по отношение на ограниченията, подхванати против разпространяването на ковид, в това число и граничния надзор, съобщи БГНЕС.
По данни на Организация на обединените нации инфектираните в Сомалия с ковид са четири души, а в Южен Судан един.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР