От утре - вторник, 30 януари - в областите Русе,

...
От утре - вторник, 30 януари - в областите Русе,
Коментари Харесай

Още пет области са в грипна епидемия от вторник

От на следващия ден - вторник, 30 януари - в областите Русе, Кюстендил, Враца, Монтана и Сливен са в оповестена грипна зараза, заяви Министерството на здравеопазването. Така към този момент половината от областите в страната са обхванати от заболяването. И в петте области, както и в останалите, където е оповестена зараза, грипната почивка за учениците се удължава до края на седмицата - 2 февруари.

На територията на община Габрово за неучебни са оповестени дните 30 и 31 януари заради високото равнище на епидемиологичния развой на грип. В област Хасково се удължава грипната почивка в общините Хасково, Любимец, Симеоновград, Харманли и Стамболово до 2 февруари, в това число. Преустановяват се образователните занятия и в община Димитровград и оповестената предходната седмица почивка в Бургас се удължава и до края на тази.

До второ разпореждане се преустановяват детските и женските съвещания, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации. Регионалните здравни инспекции наблюдават епидемиологичните индикатори и подхващат незабавни ограничения, защото картината на заболяваемостта е динамична, показват от Министерството на здравеопазването.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР