От утре се въвеждат ограничителни мерки в лечебни, детски и

...
От утре се въвеждат ограничителни мерки в лечебни, детски и
Коментари Харесай

Аларма! Грипна Епидемия В Тези Райони На България!

От на следващия ден се вкарват ограничаващи ограничения в лечебни, детски и образователни заведения. Спира се профилактичната активност - женски съвещания, профилактични прегледи и съвещания на деца и възрастни.

В отделенията на лечебните заведения се вкарва непоколебим пропускателен режим, лимитира се и плановият банкет. При вписване на болни над 30 на 100 в образователните заведения ще се стопират образователните занятия. Въвежда се и непоколебим утринен филтър в детските заведения. Ограничават се всеобщите прояви.

Директорът на РЗИ-Стара Загора доктор Златина Нанева разгласи грипната зараза и заяви, че през последната седмица е записана висока заболеваемост - 264,84 души на 10 000. Анализите на изследваните проби на заболели лица с остри респираторни болести демонстрират съществуване на грипен вариант А H3N2. Засегнати са всички възрастови групи.

РЗИ - Стара Загора предлага да се преустановят свижданията в лечебните заведения за болнична помощ. В заведенията за извънболнична помощ да разкрият при опция грипни кабинети; да преустановят работата на женските и детски консултации; да преустановяват провеждането на плановите профилактични имунизации и реимунизации; да спрат профилактичната активност.

Препоръчва се на старозагорци да лимитират обществените контакти и отбягване на събирането на доста хора в затворени пространства. Ежедневно ще се управлява заболеваемостта от грип и остри респираторни болести.

Още няколко области са пред грипна зараза. Според последните обработени епидемиологични данни с доста висока заболеваемост са Бургас, Ямбол, София, Сливен и Пловдив.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР