От утре жп връзката между Лондон и Единбург става по-евтина

...
От утре жп връзката между Лондон и Единбург става по-евтина
Коментари Харесай

Екологична жп линия свързва Лондон и Единбург

От на следващия ден жп връзката сред Лондон и Единбург става по-евтина и по-екологична. Високоскоростните влакове, които ще се движат по направлението, са напълно електрически, а дистанцията от 600 километра сред двата града ще се взима за към четири часа, предава Bntnews.bg.

Нова железопътна услуга ще свързва Лондон с Единбург - по-екологично, по-бързо и по-евтино. Влаковете са електрически, въглеродно неутрални и опция на полетите.

" Да се пътува с трен е шест пъти по-добре от екологична позиция, в сравнение с да се лети. Затова в действителност призоваваме хората, които преди този момент са пътували със аероплан сред Лондон и Единбург или Лондон и Нюкасъл, да изберат по-зеления метод. Не единствено нашите влакове са 100% електрически, само че и униформите на чиновниците ни са изцяло рециклируеми, а 50% храната, която предлагаме, е на растителна основа ", съобщи Матю Лий, шеф на компанията оператор.
Цената на билета сред Лондон и Единбург е по-малко от 20 паунда, а този сред Нюкасъл и Единбург е единствено 6,90 паунда. Макар и нискотарифни, влаковете са високоскоростни.

Разстоянието сред Лондон и Единбург е към 600 километра, само че с електрическия трен пътуването ще лишава 4 часа и половина. Пускането на новата екологична жп линия съответствува с климатичната конференция в Глазгоу в края на месеца.

Компанията, която обслужва новата жп линия, ще дава въглероден калкулатор на пасажерите, с цел да могат те да пресмятат въглеродния отпечатък на всяко свое пътешестване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР