От устройства за забавление до умни домакински уреди - новите

...
От устройства за забавление до умни домакински уреди - новите
Коментари Харесай

Странни и екзотични: технологиите на IFA 2019

От устройства за развлечение до умни домашен уреди - новите технологии гастролират в Берлин, с цел да ни подскажат по какъв начин ще наподобява животът в близка вероятност

Роботите и изкуственият разсъдък са мощно застъпени на ревюто в Берлин (снимка: IFA 2019)

Най-големият европейски панаир на технологии – IFA в Берлин – тази година показва проливен дъжд от нови артикули, които впечатляват с забавни благоприятни условия, екзотични и даже странни функционалности. Ето някои от любопитните оферти.

Спорт за домашни любимци

Нямате време за разходка или игра с кученцето или котето? Спокойно. Калифорнийският стартъп Varram показа робота Pet Fitness, който играе с котките и кучетата вкъщи посредством смартфон-инструкции. Машината даже дава награди. Всичко това- до момента в който притежателят е на работа.

Роботът Pet Fitness играе с котките и кучетата вкъщи посредством смартфон-инструкции (снимка: Varram)

Сензорите в робота му оказват помощ да стои надалеч от мебелите, с цел да не се заклещи. Може да бъде надъхан да играе със фамилния домакински любим по друго време и да следи какъв брой интензивност е имало животното.

Изкуствен разсъдък вкъщи

Без подозрение на IFA 2019 се приказва доста за 5G, гласов надзор и изкуствен интелект, само че последните две са по-лесно забележими за гостите. Най-вече в областта на нововъведенията за дома.

Siemens сподели „ интелигентна “ фурна, която се отваря с гласова команда, и композиция от пералня и сушилня за облекла, които споделят между тях посредством WiFi, с цел да предскажат какъв брой дълго ще би трябвало да съхнат облеклата. Фурната е „ умна “ и, когато ястието е приготвено, вратата й се отваря с гласова команда, оставяйки готвача с две свободни ръце да вземе чинията. Междувременно пералнята на системата има вградени датчици за премерване на влагата в изпраните облекла, изпращайки информацията до сушилнята.

Умна фурна на Siemens се отваря с гласова команда (снимка: Siemens)

Уви, датчикът не е в положение да разпознае уединен черен чорап измежду купчината бяло пране, който може да съсипе всичките светли облекла.

Слушалки за Коледа

Очаква се безбройните модели безжични слушалки да станат известни коледни дарове, защото са „ налични, преносими, висококачествени и част от цифрово обвързвания свят “. Повечето от тях са с функционалност за угнетяване на близките шумове.

Бeзжичните слушалки 1000X на Sony могат да се похвалят с върхово равнище на шумопотискане и великолепен тон (снимка: Sony)

Някои от тези продукти обаче не са евтини. Цените им могат да доближат до 1200 евро.

5G чип „ всичко в едно “

Отличавайки се внезапно от този поток от екзотични артикули, Huawei направи усещане с стартирането на нов, супер бърз процесор Kirin 990, който има версия, особено проектирана за ерата 5G – петото потомство клетъчни мрежи. Според изказванията на Huawei, първият и единствен 5G чипсет в промишлеността е „ всичко в едно “ и включва модем с висока скорост скорост на евакуиране.

Ричард Ю разкри преимуществата на Kirin 990 (5G) – първата в света 5G едночипова система – и сподели нови модели Mate 30 Pro (снимка: Huawei / IFA 2019)

Компанията сподели още, че употребявайки един чип Kirin, ще направи телефоните по-ефективни спрямо техните съперници, които употребяват обособени процесор и модем. Новият чип Kirin, не по-голям от нокът, “може да направи телефоните доста по-малки”, похвали се Ричард Ю, който управлява потребителската бизнес група на Huawei.

Високотехнологично облекчение

Високотехнологичното облекчение за инконтиненция пък бе препоръчано от D-Free. Сензорът приляга към корема и открива измененията в размера на пикочния мехур, изчислявайки какъв брой е цялостен, с цел да даде прогноза посредством смарт телефон за това по кое време потребителят би трябвало да посети тоалетната.

Сензор приляга към корема и открива промени в размера на пикочния мехур (снимка: D-Free)

Системата е подобаваща за образованието на дребни деца за вървене до тоалетната, само че най-много за възрастните хора, които се тормозят от несъзнателно изпускане на урина. Системата има и версия за домовете за възрастни хора, която оповестява на личния състав кои пациенти скоро ще би трябвало да посетят тоалетната.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР