От УМБАЛ „Александровска“ разпространиха позиция относно смъртта на 62-годишния мъж

...
От УМБАЛ „Александровска“ разпространиха позиция относно смъртта на 62-годишния мъж
Коментари Харесай

От „Александровска“ с позиция за мъжа, който издъхна пред дома си

От УМБАЛ „ Александровска “ разпространиха позиция по отношение на гибелта на 62-годишния мъж от Елин Пелин. Съпругата на мъжа Илона Александрова твърди в обществените мрежи, че той е бил гол и е плачел и все пак са отказали да го одобряват.

Малко след нещастието и от Спешна помощ разясниха нещастието. Сега от УМБАЛ „ Александровска “ обявиха, че е била осъществена инспекция в незабавното поделение на болничното заведение.

Ето какво казвата от там:

„ Проверката откри, че въпросният пациент е постъпил в 6.00 часа на 19.11.2021 година във връзка болежка в гърдите, зной и обща изнемощялост. Няколко дни преди този момент е бил изписан от Пета градска болница, където е лекуван 26 дни във връзка белодробна тромбоемболия и сърдечна непълнота.

Болният е имал и остарели съпътстващи болести – прекаран инфаркт на миокарда, ритъмни и проводни нарушавания, вграден пейсмейкър.

При постъпването в незабавното поделение на Александровска болница пациентът е бил в тежко повредено общо положение със зной и цианоза. Проведеният бърз тест за COVID-19 е бил негативен. Назначени са нужните спомагателни проучвания, болният е настанен в зоната за обсервация (уточняване), където е стартирана терапия за стабилизиране на положението му.

Предвид негативния резултат от PCR-теста и след разискване с имунолог е било признато, че се касае за пациент с претърпяна COVID-19 зараза, без съществуване на дейна репликация на вируса. Проведените няколко диагностични проби са удължили времето за приемане на финален резултат.

След осъществен скенер са открити съществени промени на белите дробове, в това число окръглена находка с неправилна форма, суспектна за белодробен цирей или израстък в разпад.

Тези данни от образното проучване са дали съображение на дежурния екип в незабавното поделение да насочат пациента към лечебно заведение, което разполага с клиника или поделение по гръдна хирургия, с каквито УМБАЛ „ Александровска “ не разполага.

Дежурният екип е подал сигнал до ЦСМП в 16.00 часа на 19.11.2021г. с искане за кола за спешна помощ за незабавен превоз. Линейката е пристигнала в късните часове на денонощието – 22.06 часа и превозването на пациента е сбъднат тогава.

По време на постъпването и престоя на пациента в Спешно поделение на Александровска болница са били спазени всички условия на медицинските стандарти и лечебните логаритми за стабилизиране на неговото положение му и уточняване на болестта му.

Започнато е навременно и съответно лекуване, след преценка на данните от осъществените проучвания и прегледи от лекуващите екипи, както и от данните в наличната здравна документи.

След приемане на резултата от образното проучване за съществуването на групировка в белия дроб, пациентът е правилно ориентиран за хоспитализация в лечебно заведение, разполагащо с клиника по гръдна хирургия.

В Александровска болница не е постъпвал следващ сигнал за връщане на пациента от екип на ЦСМП към болничното заведение.

Александровска болница не е прибирала и не е отказвала лекуване на пациента.

Екипът на лечебното заведение изрича откровени съболезнования на околните на умрелия! “, споделят още от лечебното заведение във връзка нещастието ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР