От УЕФА вероятно ще преразгледат плановете си за промени във

...
От УЕФА вероятно ще преразгледат плановете си за промени във
Коментари Харесай

УЕФА може да преразгледа плановете си за промени в Шампионската лига

От УЕФА евентуално ще преразгледат проектите си за промени във формата на Шампионска лига на фона на отрицателната реакция. Европейските лиги, тимове от междинното равнище на футбола на Стария континент и огромни фенски организации упорстват измененията в интерес на най-богатите клубове да бъдат лимитирани.

От УЕФА оповестиха пред организация АП, че комисията, която дава отговор за европейските клубни шампионати, ще се събере на съвещание на 10 май. Именно комисията прави публични оферти за утвърждение от Изпълнителния комитет на европейския футболен орган, който ще заседава по-късно същия месец във Виена, Австрия.

Повече от една година откакто УЕФА реши да направи радикални промени във формата на клубните надпревари, през 48-те часа сред стартирането и краха на Суперлигата, все по-възможно е процесът да се забави.

Две оферти провокираха най-големи паники, че за множеството тимове може да стане още по-трудно да се състезават, при насочването на повече пари към отборите от Шампионска лига. Гарантирането на 10 мача за тимовете в шампионат, вместо шест и даването на две от четирите спомагателни места на клубове въз основа на историята им, в случай че те не съумеят да се класират с резултати, изглеждаше изцяло изключено до предходната година.

Някои съперници на измененията ще се съберат в петък в Истанбул, Турция. Сред тях ще са и две огромни фенски организации - Football Supporters Europe и Supporters Direct Europe, които желаят УЕФА да преразгледа предходните си решения за формата на шампионатите в интервала 2024-2027 година. Лидерите на Football Supporters Europe към този момент се срещнаха през предходната седмица с представители на УЕФА, с цел да изразят терзанията си.

" Не желаеме, нито можем да си позволим повече мачове. А да разрешат на клубове да се класират въз основата на минали достижения е отвън спортните правила ", съобщи изпълнителният шеф на Football Supporters Europe Ронан Ивайн пред АП.
 УЕФА ще вкара ВАР за полуфиналите на Лигата на конференциите
УЕФА ще вкара ВАР за полуфиналите на Лигата на конференциите

Това беше единственият шампионат, в който технологията не беше въведена през сегашния сезон
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР