От тяхното изследване става ясно, че момичета, увеличават риска от

...
От тяхното изследване става ясно, че момичета, увеличават риска от
Коментари Харесай

Усложненията по време на бременността зависят от пола на детето

От тяхното проучване излиза наяве, че девойки, усилват риска от прееклампсия (усложнение характеризира с високо кръвно налягане и появяването на белтък в урината)


Момчета усилват риска от вътрематочно закъснение на растежа, обвързвано с нуждата от цезарово сечение и неврологични болести при деца, написа Дейли мейл.

Специалистите изучавали проби от плацентата и кръв от към 4000 майки. Учените са разкрили: генетичните профили на плацентата се разграничават според от пола на детето. Един от гените, чиято интензивност е обвързвана с пола на бъдещото дете, управлява равнището на значим метаболит – спермин. Жените, които са били бременни с девойки, са имали повече от този метаболит. По-малко е било неговото количество при бъдещите майки, които са били бременни с момчета.

В допълнение, плацентарните кафези на дамите, които са били бременни с момчета, са чувствителни към токсичните резултати на лекарството, блокиращо производството на спермин. Чрез равнището на метаболита може да се дефинира рискът от затруднения. Високото равнище на спермин е обвързвано с прееклампсия, а ниското равнище – със закъснение на развиването на фетуса.

Добре е да се знае, че здравословното хранене по време на бременност може да защищити бъдещето на бебето от алергии

Изследователи от Съединени американски щати са интервюирали 145 майки. Жените разказали на учените за тяхната диета по време на 24-та до 28-та седмица от бременността. След като специалистите създали прегледи на децата. Оказало се, че съставът на микрофлората на нероденото дете зависи от храненето на дамата по време на бременност, оповестява The Daily Mail.

Децата, чиито майки по време на бременността са хапвали повечко риба, месо и морски блага, рядко страдат от хранителни алергии. Причината за това е положителния състав на бактериите в червата им. Специалистите също по този начин откриха, че плодовете и зеленчуците в диетата на бъдещата майка понижават броя на потребните бактерии в организма на децата, родени естествено. И с помощта на аленото и обработеното месо, броят на тези бактерии при деца, родени с цезарово сечение, се е нараснал.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР