От третия опит Районен съд -Пловдив даде старт на делото

...
От третия опит Районен съд -Пловдив даде старт на делото
Коментари Харесай

От трети опит: Стартира делото „Дебора”, Георги остава в ареста

От третия опит Районен съд -Пловдив даде старт на делото „ Дебора ”, а производството ще бъде прегледано по общия ред с разпит на очевидци, тъй като обвиненият не призна виновността си. Следващите съвещания обаче, които са планувани за няколко дати, ще бъдат закрити порти и без медии, тъй като в кориците по делото има интимни детайлности. В тях ще бъдат разпитани всички очевидци и движимости лица.
Прочетете още
Припомняме, че Георгиев е притеглен като обвинен за три закононарушения – за породена с особена свирепост и по изключително непосилен метод за 18-годишната потърпевша Дебора, многостепенна междинна телесна щета, за насила и за закани с ликвидиране.

Мъжът бе докаран в злата с белезници, а обезобразеното с макетен нож 18- годишно момиче, разяснява преди делото, че е изнервена  и желае всичко да свърши по-бързо. Делото се гледа в Пловдив, откакто всички съдии от Стара Загора си направиха отказ. Двама прокурори от Районна прокуратура Стара Загора са в Пловдив за процеса.

Преди да се стигне до старт на разпоредителното съвещание, имаше същински спор сред юристите на Георгиев и прокуратурата в правосъдната зала. Юристите не желаеха да се дава ход на съвещанието, като повдигнаха въпроса, че прокуратурата пробва да заобиколи закона и е пренебрегнала импортирано искане за изменение на мярката на обвинения, като е бързала да внесе делото в съда в Пловдив, преди то да бъде прегледано в Стара Загора.

Адвокатите считат, че преди този момент произвеждане би трябвало първо да се гледа настояването за по-лека мярка за неотклонение, което съвещание по закон би трябвало да се организира в Стара Загора. „ Прокуратурата незаконосъобразно не е внесла делото за разглеждане на мярката в Районен съд -Стара Загора. Най-вероятно бързат да внесат делото по-бързо, поради предния пропуск, който бяха създали в обвинителния акт. От законова гледана точка, първо би трябвало да се прегледа мярката пред Районен съд Стара Загора. ”, сподели юристът. Юристите прецизираха, че са внесли частна тъжба в Окръжен съд -Пловдив, по отношение на първото дело, което се организира. По думите на Кънев тя не е била входирана и не ѝ е обърнато внимание.

“Недопустим опит на държавното обвиняване да бъде заобиколен областен съд Стара Загора, това е явно ”, добави другият правист.

Именно поради това те делото да се приключи и да се изпрати в Стара Загора, за да може магистратите там да се произнесат по мярката за неотклонение, тъй като държавното обвиняване е било оповестено навреме за настояването за по-лека мярка на обвинения Георги. 

Прокурорките Десислава Калайджиева и Ивелина Косева  отговориха на казаното от юристите. Те хронологично обясниха всичко по отношение на възраженията на юристите.

По думите им прокуратурата в Стара Загора е била осведомена за производството пред Районен съд-Стара Загора на 29 февруари, когато към този момент е формирано правосъдното произвеждане в Пловдив. Те допълниха, че в прокуратурата не е постъпило искане за изменение на мярката за неотклонение на Георги. 

След това юристите на 26-годишния Георги Георгиев, желаеха отказ на съдията Десислава Порязова. Защитниците Петко Кънев и Валентин Димитров настояха различен състав да гледа процеса. Като причина за това станаха нарушаванията, които са показали двамата юрист.

След 5-часово съвещание обаче, съдът не откри никакви нарушавания и не одобри настояванията на двамата адвокати. Тя реши, че най-адекватната мярка за Георги е „ задържане под стража ” и по тази причина я удостовери.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР