От това как се храни човек зависи не само здравето

...
От това как се храни човек зависи не само здравето
Коментари Харесай

Лекари посочиха храните, които влошават паметта

От това по какъв начин се храни човек зависи освен здравето му, само че и действието на мозъка . Правилният метод на живот, водният баланс и здравословните храни могат да подобрят мозъчната активност. Много специалисти предлагат премахването на някои храни от диетата, с цел да се усъвършенства мозъчната функционалност.

За да се резервира концентрацията за дълго време, да се усъвършенства паметта и вниманието, е добре да намалите използването на растителни масла. Те са с прекомерно високо наличие на омега-6 мастни киселини, чийто остатък може да навреди на тялото. По-точно, заради остатък на Омега-6, кръвта може да се сгъсти. Тези мастни киселини безусловно обезвреждат резултата на омега-3 мастните киселини, които, оказват помощ на мозъка да работи по-добре. Когато  обаче се одобряват съответно и уравновесено те спомагат за повишение на еластичността на мускулите, стабилизират кръвната захар, контролират сърдечния темп и понижават напрежението.

Също по този начин е по-добре да избягвате храни с висок гликемичен показател.

Абсолютно належащо е да изключите енергийните питиета от диетата. Те могат да усилят риска от диабет и Алцхаймер . Голямото количество захар в състава им покачва равнището на инсулин в кръвта, което предизвика развиването на проблеми с паметта.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР