От тази учебна година известният моден дизайнер Атанас Парушев ще

...
От тази учебна година известният моден дизайнер Атанас Парушев ще
Коментари Харесай

Топ дизайнерът Атанас Парушев преподава религия

От тази образователна година известният фешън дизайнер Атанас Парушев ще преподава вяра на VI и VII клас в ОУ „ Бачо Киро ” във Велико Търново като свободноизбираем предмет.

Това ново за носителя на „ Златна игла ” начинание не е нито демонстрация на екстравагантност, нито пък го блазнят високите училищен заплати, тъй като така и така часовете му ще са малко. Казва, че за него е предопределение.

„ Поривът да преподавам си го имам от юношеска възраст. Родителите ми бяха учители и съм израснал в такава среда. А и от дребен си задавам въпроси за смисъла на живота, кое е вярно и погрешно, кое е истина, сами ли сме на тази земя, ще умрем ли и т. н.

Започнах да диря и отговорите, напълно непринудено, и то в нашата, православна вяра. Първо приключих магистратура „ Теология “ във ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “ през 2014 година, а незабавно след нея получих учителска дееспособност в учебно заведение по религиозно обучение.

Чувствам и нужда да споделя знанията си. Определено желая да преподавам вяра. Не познавам човек, който да не е набожен.

Колкото и да е безверен, като попадне в изключително сложна обстановка в живота си или на мощно предизвикателство, тогава си споделя „ Господи, помогни! “И при мен е имало моменти на душевни катарзиси, тогава вярата укрепва.

Мисля, че е доста належащо актуалният човек в това препълнено с информация всекидневие да има постоянна ценностна система, устои, да може да познава и себе си, с цел да бъде по-целенасочен. Така ще е по-успешен и по-полезен “, показа Атанас Парушев пред „ Борба ”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР