От тази седмица на жените в Афганистан е забранено да

...
От тази седмица на жените в Афганистан е забранено да
Коментари Харесай

Талибаните забраниха на жените да посещават фитнес зали и паркове в Афганистан

От тази седмица на дамите в Афганистан е неразрешено да посещават фитнес зали и паркове, заяви през днешния ден представител на талибаните, които завзеха властта през август 2021 година, съобщи Асошиейтед прес.

Говорителят на министерството за разпространение на добродетелта и предварителна защита на порока Мохамед Акеф Мохаджер сподели, че    е положило през последните 15 месеца доста усилия да избегне затварянето на парковете и фитнесите за дами, като е разпоредило в избрани дни от седмицата те да бъдат посещавани единствено от дами или единствено от мъже, или е налагало полова сегрегация.

" Но за жалост разпорежданията не се съблюдаваха и разпоредбите се нарушаваха, тъй че трябваше да затворим за дами парковете и фитнес залите ", изясни Махджер, представен от Българска телеграфна агенция.
Той добави, че е имало доста случаи, при които мъже и дами са се разхождали дружно в парковете, като дамите не носели хиджаб.   След като завзеха властта в Афганистан, макар предварителни си обещания, талибаните не разрешиха междинното и висшето обучение за девойки, мощно ограничиха достъпа на дами до трудовия пазар и вкараха за тях строгите шериатски правила за облеклото, което се носи на обществено място.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР