От тази година голямото и обичано семейство на Национален фолклорен

...
От тази година голямото и обичано семейство на Национален фолклорен
Коментари Харесай

Талантлива 12-годишна пловдивчанка стана част от „Осмото чудо” на ансамбъл „Българе”

От тази година огромното и обичано семейство на Национален фолклорен отбор „ Българе ” се усили с още един участник от Пловдив - дребната певица Мелек Ерен. В края на септември публиката на Античния спектакъл приветства бурно нейното присъединяване в мега продукцията „ Осмото знамение ”. С този театър дребният славей на Пловдив гастролира с голям триумф допълнително от 10 градове на България. Мелек е единствено на 12 години. Възпитаничка е на Формацията за достоверен фолклор „ Куклици “ към Общински детски комплекс – Пловдив (ЦПЛР - ОДК Пловдив) с живописен началник Виолета Щерева. В момента е ученичка в СУ “Любен Каравелов” в Пловдив.

Мелек Ерен чертае своята сполучлива вокална кариера от най-ранна възраст. Специалистите я дефинират като неповторим певчески гений, само че и като доста артистичен и прочувствен реализатор на сцената. Тя е притежател на многочислени награди и победител в десетки състезания, в това число Национални награди във фестивалите „ Път към славата”, „ Орфеево изворче”, „ Орфееви таланти”. Мелек показа Пловдив на „ Детски Пирин фолк”, а на XIII – тия Международен фестивал на изкуствата „ Кръстопът на музите” получи три златни медала в трите категории соло, дует и групово (с ФАФ „ Куклици”). На последното издание на Националния фолклорен фестивал в Копривщица, стана всеобща фаворитка на участниците и публиката и лице на фестивала.

Всички триумфи на Мелек досега и безспорният й гений получават разумно продължение с влизането й в екипа на НФА „ Българе”, където под вещото управление на идеолога и мотор на ансамбъла Христо Димитров ще бъде сложена основата на нейната професионална кариера.
Ансамбъл " Българе " играе пред аудитория 5 свои спектакъла, радикално разнообразни един от различен. " В представленията вземат участие 40 професионални танцьори и 30 солисти - артисти, каскадьори, балетисти, артисти, музиканти, алпинисти и други С този огромен екип работят едни от най-хубавите композитори, музиканти, сценографи, дизайнери и художници на костюми в страната. До този миг, отбор „ Българе “ е изнесъл над 1500 представления и концерти в 21 страни по света. Това е първият български фолклорен отбор гастролирал на Бродуей в Ню Йорк (САЩ).
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР