От таксиметровия бранш в Бургас настояват за ръст на минималната

...
От таксиметровия бранш в Бургас настояват за ръст на минималната
Коментари Харесай

Таксиметровият бранш в Бургас иска ръст на минималната тарифа

От таксиметровия отрасъл в Бургас упорстват за растеж на минималната цена , като настояването е било импортирано до кмета, ръководителя на Общинския съвет и Комисията по превоз и сигурност на придвижването, предава „ БНР “.

Минималната дневна цена , която сега е 1,09, да се качи на 1,25 лв. за км , а минималната нощна цена вместо 1,19 лв. да бъде увеличена на 1,40 за км . В претекстовете на сектора е посочено, че за скокът на инфлацията за година е 11,6%, пазарните цели на колите са се вдигнали с 30%, а в София от дълго време са били въведени тези цени.

В писмото е регистрирано още, че неналичието на нощен живот и следствията от Коронавирус пандемията са оставили трайни следи, има отлив на доста клиенти и поради това таксиметровата активност в морския град от дълго време не е привлекателна . Ежегодно през лятото има дефицит на таксиметрови коли, което също е последица от ниските цени. Посочено е още, че компаниите, които поддържат диспечерски центрове нямат интерес да вдигнат цените , само че „ дребните “ в сектора разчитат на това.

Водачите на таксита желаят да могат да употребяват и лентите, предопределени за рейсове , както и да им бъде позволено при потребност да влизат в региона на Автогара юг . Да се слагат екотоалетни на част от таксиметровите стоянки – това е измежду настояванията за по-добри условия на работа.

В Закона за автомобилните транспорти е планувано годишно Общинският съвет да показва минималният и оптималният размер на цените за таксиметров транспорт за 1 км/пробег по такива, които са годни на територията на съответната община, където е било издадено разрешителното.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР