От сутринта Германия е под блокада. Фермерите протестират срещу селскостопанската

...
От сутринта Германия е под блокада. Фермерите протестират срещу селскостопанската
Коментари Харесай

Германия под фермерска блокада

От сутринта Германия е под обсада. Фермерите стачкуват против селскостопанската политика на немското държавно управление и блокираха със селскостопанска техника повечете автомагистрали в страната. Движението към този момент е нарушено в няколко федерални провинции.

В Мекленбург-Предна Померания да вземем за пример фермерите в цялата провинция блокираха със стотици трактори магистралните отбивки. В окръг Клопенбург в северозападната част на Долна Саксония един от федералните пътища е блокиран от 40 транспортни средства, а в Саксония по данни на полицията някои магистрални прави в региона на Дрезден са неизползваеми. Имало е скупчвания по автомагистралите А4, А13, А14 и А17.

В Берлин обстановката беше спокойна рано сутринта. Въпреки това първите трактори бяха паркирани пред Бранденбургската врата още от неделя вечерта, а хиляди трактори бяха на пътя и в цяла Бавария в ранните утринни часове в символ на митинг. На доста места полицейските ръководства оповестяват за усложнения в придвижването, да вземем за пример тъй като пътищата са били проходими единствено в едната лента или на моменти са били блокирани магистрални отбивки.

Полицията помоли водачите на трактори да разчистят пътищата. Фермерите стачкуват против проектите на държавното управление да анулира част от дотациите и да вдигне налозите за тях. Най-голям проблем за работата им е отпадането на дотациите за селскостопанския дизел. Съюзът на фермерите предизвести, че в случай че това стане, Германия няма да издържи на конкуренцията на прилежащите страни.
" Призоваваме за спокойно държание "
Йохен Копелке, ръководител на Германския полицейски съюз, прикани участниците в митингите да запазят мир.

" С оглед на предстоящите маси от протестиращи полицията в Германия ще би трябвало да работи доста бързо и гъвкаво. Тя обаче не е задоволително готова за това ", съобщи Копелке.

" Ето за какво призоваваме участниците и по-специално виновните ръководители на събранията към миролюбие и сензитивност. "

Медиите и самите фермеи предизвестиха, че митингите могат да бъдат филтрирани от крайнодесни. " Не ги желаем измежду нас ", разгласи фермерският съюз.  
Асоциацията моли за схващане
Председателят на Асоциацията на немските аграрни производители Йоахим Руквид прикани за схващане при възможни усложнения.

" Молим обществеността за схващане. Не желаеме да изгубим огромната поддръжка и взаимност, която получаваме от огромна част от обществото ", съобщи Руквид пред списание " Щерн ".

Асоциацията на фермерите прикани за седмица на деяние, с цел да показва против анулацията на дотациите за бранша.
От сряда стартира и стачка на влаковете
Към митинга на фермерите тази седмица от сряда се прибавя и стачката на локомотивните машинисти. Те упорстват за повдигане на заплатите и оповестиха, че ще спрат работа от сряда до петък вечерта.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР