От столичната община отговориха на общественото недоволство за начина, по

...
От столичната община отговориха на общественото недоволство за начина, по
Коментари Харесай

Столична община отговори на критиките за ремонта на центъра на София

От столичната община дадоха отговор на публичното неодобрение за метода, по който се извършва ремонта в центъра на София. Зам.-кметът по превоза изясни, че работата по столичната улица „ Граф Игнатиев “ не е завършила в нито една зона, а крайният период е март следващата година, по тази причина към момента не могат да се дават оценки за неговото качество.

Относно естетиката - проектантът съобщи, че това което е направено досега дава отговор на утвърденото, на него му харесва, и всекидневно следи работата на изпълнителите.

София

Новата настилка пред храма " „ Св. Седмочисленици “ взриви обществените мрежи и стана обект на насмешки.

Проектът обаче е минал през няколко публични разисквания и хората са имали опцията да дадат мнението си, преди новата визия на центъра да бъде утвърдена, разясниха от общината.
Евгени Крусев, зам.-кмет по превоза, Следствен отдел към окръжна прокуратура: Проектът не е променян, планът се извършва във типа, в който е бил в началото утвърден от направление " Архитектура и градоустройство ". арх. Иво Панталеев, създател на плана: Естествено, че съм уверен в качеството на плана. Аз настоявам, че София в тази част от центъра ще има една извънредно съвеременна и по.качествена среда от всичко, което е правено до този миг.  Пространството към „ Св. Седмочисленици “ Пространството към „ Св. Седмочисленици “ © Карина Караньотова, Българска национална телевизия  Пространството към „ Св. Седмочисленици “
Недоволство има и за качеството на осъществяването, десетки фотоси с криви плочки и неприятно приключени елементи ядосаха жителите. За оценка на ремонта обаче е прекомерно рано, тъй като не е завършил.
Евгени Крусев, зам.-кмет по превоза, Следствен отдел към окръжна прокуратура: Идеята на строителния контрол е тъкмо тази всеки ден да бъде на обекта и да споделя на строителя къде той не си е приключил работата. И когато се стигне до предаване на обекта, тогава към този момент ще можем да споделяме дали са неравни плочките, дали са криви релсите.
Евгени Крусев подсети, че неустойката за всеки ден просрочие е 250 000 лева, а за некачествено осъществяване глобата е 1,2 млн. лева
Георги Гигов, проектов управител в „ Джи Пи Груп ": Ние сме го разписали този контракт, поели сме ангажимент, че този обект ще бъде изпълнен в качество.
Фирма " Джи-пи груп " се прочу и с ремонта на площада към НДК, където 5 месеца след слагането, част от плочите се надигнаха. Кметът на София неотдавна се оплака от липса на качествени майстори за ремонтите в столицата, само че от компанията отхвърлиха да е по този начин.
 Ремонт на ремонта пред НДК: Напукани и надигнати плочки Ремонт на ремонта пред НДК: Напукани и надигнати плочки
Няколко месеца след ремонта пред НДК за европредседателството част от плочките се надигнаха, а други са напукани. От компанията реализатор са безапелационни...
Георги Гигов, проектов управител в „ Джи Пи Груп ": Не може да се оплачем от липса на квалифицирани майстори, служащи и механически личен състав на този обект, допустимо най-хубавото каквото има, те са включени тука.
Фирмата към този момент беше върната за пренареждане на паветата на пл. " Гарибалди ". От общината се заканиха, че ще ги връщат до момента в който не е съвършено и последното паве.
 Увеличават гаранционните периоди при строителството на пътищата у нас Увеличават гаранционните периоди при строителството на пътищата у нас
Удължават се гаранционните периоди при строителството на пътища. Това заяви новият министър на районното развиване и благоустройството Петя Аврамо...

В отговор на крититките и настояванията за оставка на кмета на София от ГЕРБ изпратиха позиция до медиите. В нея се споделя:

„ В София екипът на кмета Йорданка Фандъкова осъществя едни от най-мащабните цялостни поправки от десетилетия. Сред тях е и ремонтът на зоната на ул. „ Граф Игнатиев ". Всеки софиянец знае какво беше положението на улицата преди ремонта. Затова и настояването на оставка, по тази причина че се работи, от партиите „ Демократична България " и ДСБ, е елементарна политическа нервност. “
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР