От сряда операторът на газотранспортната система (ГТС) на Украйна (ОГТС)

...
От сряда операторът на газотранспортната система (ГТС) на Украйна (ОГТС)
Коментари Харесай

Украйна прекратява транзита на газ към Европа през загубените територии на Луганска област

От сряда операторът на газотранспортната система (ГТС) на Украйна (ОГТС) стопира преноса на газ за Европа през газоразпределителната станция " Сохрановка " в Луганска област. Това се споделя в известието на оператора, оповестено във вторник на уеб страницата му и представено от ТАСС.

" ОГТС осведоми, че от 07:00 часа (времето съответствува с българското) на 11 май 2022 година газът няма да се приема в украинската ГТС във физическата точка Сохрановка ", се споделя в известието. " Операторът оповестява за възникването на форсмажорни условия, които вършат невероятно по-нататъшното превозване на газ през Сохрановка и граничната компресорна станция (КС) Новопсков, които се намира под контрола на Руската федерация.

Операторът отбелязва, че " компресорната станция Новопсков е първата от компресорните станции на украинската ГТС в Луганска област, през която минава директно съвсем една трета от газа (до 32,6 милиона кубически метра на ден) от Русия към Европа . Компанията добави, че " с цел да извърши напълно отговорностите си за пренос към европейските сътрудници, е допустимо краткотрайно прекачване на недостъпни мощности от физическата точка на връзката " Сохранивка " към физическата точка на връзката " Суджа ", която се намира на територията, следена от Украйна .

Компанията добави още, че сега нейните чиновници не могат да " упражняват действен и софтуерен надзор върху Конституционен съд " Новопсков " и други активи, намиращи се в тези територии ".
 Заявките за пренос на газ през Украйна остават на оптимално равнище
Заявките за пренос на газ през Украйна остават на оптимално равнище

Тази наклонност се резервира от началото на нашествието

Засега от това известие не излиза наяве дали доставките на газ към Европа ще бъдат понижени с една трета. Русия разгласи, че поръчките за газ от Европа напоследък се увеличват. Повечето европейски страни обаче чакат датата 20 май, когато изтичат множеството периоди за заплащане в на газа в рубли и когато е допустимо като се изключи Унгария, която.
 Германия тихомълком готви спешен проект за прекъсване на съветския газ?
Германия тихомълком готви спешен проект за прекъсване на съветския газ?

Не се изключва национализация на енергийни компании
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР