От средата на месец ноември електрическите автомобили в България ще

...
От средата на месец ноември електрическите автомобили в България ще
Коментари Харесай

Първи електромобил със зелени номера е регистриран в Сливен

От средата на месец ноември електрическите коли в България ще са със зелени регистрационни табели. Всектор „ Пътна полиция ” -Сливен беше фиктивен първият подобен. Това ще става по избор на притежателите. Те могат да продължат да ръководят с досегашните ноера, само че зелените носят някои преимущества. Автомобилите със зелени номера мога да паркират гратис в синя и зелена зона в цяла България и дължат нулев публичен налог.

Към момента в област Сливен са регистрирани 42 електрически автомобила. При предпочитание техните притежатели могат да подменят регистрационните номера с новите зелени в бранш „ Пътна полиция ” по открития ред.

Зелени номера получават единствено напълно електрически коли, това не важи за хибридните.

Цената за промяна на номерата е същата като при постоянна регистрация към 58 лв.. Специална композиция от букви и числа ще може да се поръчва и за зелените номера, като цената за услугата остава без смяна. При първична регистрация на електрически автомобили, закупени от търговски представителства или импортирани от чужбина, ще получават зелени табели.

За електрическите коли е въведен обединен народен код и всички номера ще стартират с ЕА. За електрическите мотопеди и мотоциклети единният код е ЕМ.

Досега зелените табели на електрическите автомобили са въведени в над 10 страни по света.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР