От средата на май преместваемите обекти на територията на "Слънчев

...
От средата на май преместваемите обекти на територията на "Слънчев
Коментари Харесай

Преместваемите обекти в "Слънчев бряг - изток" ще са с нова визия от това лято

От средата на май преместваемите обекти на територията на "Слънчев бряг - изток " ще са с нова визия.

Идеен план планува павилионите да бъдат три размера -15, 9 и 6 квадратни метра, решени в синьо и бяло. Те ще са направени от дълготрайни материали, а вътре ще могат да бъдат довършени съгласно предназначението им. Търговията няма да може да бъде отвън павилионите, а тяхното разположение няма да пречи нито на гледката към морето, нито на преминаващите туристи, изясни арх.Искра Джахова, която е началник на екипа, създал идейния план за преместваемите обекти, показан през днешния ден на конференция с присъединяване на министъра на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979... към профила и изпълнителния шеф на "Слънчев бряг " АД Златко Димитров. Ако този абстрактен план се припознае да се включи в общинската разпоредба, тогава той ще важи за целия комплекс, изясни министър Ангелкова. Тя заяви също, че щендери по улиците на тази част от комплекса няма да има, а извършители ще бъдат в началото глобени с санкции, а след трето нарушаване ще се приключват договорите за наем от "Слънчев бряг "АД. Органите на реда също ще бъдат включени в контрола по спазването на това условие.

Министърът изясни, че построяването на павилионите и структурите е за сметка на наемателите, като те би трябвало да се съобразят със съответния абстрактен план. Преминаването към единна визия на премествамите обекти и по останалите национали курорти ще стане, откакто Народно събрание утвърди втората част от измененията в Закона за туризма, като в съответна разпоредба към закона ще се разпишат изискваниятавата, отнасящи се към дейностите в този вид курорти. Промените в закона се чака да влязат в действие до края на годината.

Министърът подсети, че предходната година е била извънредно сполучлива за туризма, като за първите 11 месеца на годината над 8,5 млн. са били задграничните туристи, което е растеж от към 7 на 100, приходите са над 6,6 милиарда лв. - растеж от 9,2 на 100. За интервала юни - септември над 5,3 млн. чужденци са посетили страната, а приходите от летен туризъм са в размер на 4,7 милиарда лв.. В "Слънчев бряг " са направени над 5 млн. нощувки, а приходите от нощувки единствено в този курорт са над 270 млн. лв.. Общо приходите от нощувки и действия, свързани директно и непряко с туризма, на "Слънчев бряг " са 1 милиарда лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР