От средата на 2023 г. Русия почти сигурно е подсилила

...
От средата на 2023 г. Русия почти сигурно е подсилила
Коментари Харесай

Лондон: Русия е внедрила смъртоносни подобрения в иранските дронове камикадзе Shahed

От средата на 2023 година Русия съвсем несъмнено е подсилила доставените от Иран безпилотни летателни апарати камикадзе Shahed с сходни апарати, създадени в Русия. Това написа английското военно разузнаване в последната си сводка от сряда, 6 декември, в обществената мрежа X, предава " Фокус ".

Сега съвсем несъмнено Русия се пробва да внедри усъвършенствания в дизайна на Шахедите въз основа на опита от потреблението им в бойни дейности.

В края на ноември 2023 година беше обявено, че свален дрон от този тип е бил оборудван с украинска SIM карта и 4G модем. Това евентуално е съветска спонтанна трансформация за възстановяване на насочването в действително време благодарение на клетъчни кули за понижаване на зависимостта от сателитна навигация.

Съществува реалистична опция това също да е опит да се преодолеят украинските средства за електронна война.

Някои други създадени в Русия Шахеди евентуално са получили черно покритие, което затруднява образното идентифициране на идващите дронове през нощта.

Русия все по-често употребява дронове камикадзе в огромни набези, целящи да унищожат украинската противовъздушна защита. Въпреки това Украйна продължава сполучливо да обезврежда по-голямата част от входящите оръжия, означават от английското военно разузнаване.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР