От следващия понеделник пробният период на Синята зона във Варна

...
От следващия понеделник пробният период на Синята зона във Варна
Коментари Харесай

Жалба до Петел: 10 см невнимание - 20 лева наказание в Синята зона на Варна заради паркирани кофи за смет

От идващия понеделник пробният интервал на Синята зона във Варна изтича и тя става напълно платена. За първия „ безвъзмезден “ месец тя към този момент получи прякора „ Златната зона “ и то не без съображение.

От друга страна, от общината наподобява нямат никакво желание да трансформират нещо по платеното паркиране, макар че по отношение на него има десетки, а евентуално и стотици сигнали за нередности, неточности и недоразумения, обявени от жители.

Нека напомним – Синята зона не е репресивна мярка по отношение на жителите на Варна, тя е в тяхна изгода... Само че към този момент ни е все по-трудно да повярваме в това.

Поредната тъжба на санкциониран водач пристигна до „ Петел “ тази заран. Джобът му е олекнал с 20 лв., тъй като контейнери за боклук са били подредени в зоната към Шишковата градинка, където поради общинската организационна „ мъдрост “, паркоместата са извънредно незадоволителни.

Ето цялата обстановка, разказана от нашия четец, който ни е пратил и фотоси:

Искам да се оплача на вас за това, че ме глобиха на ул.27 юли над Шишкова градинка от общинска полиция. Става дума, пребивавам в региона на Синя зона или както някои към този момент му споделят Златна зона. В мъчението си да паркирам на регламентирано паркомясто от време на време ми коства циркулиране от по 30 мин., та бях паркирал в последна сметка на такова място, само че заради обстоятелството че имаше и паркирани кофи за боклук, не можеше да дам още 10см напред. Това обаче не остана неусетно от някой внимателен чиновник на Общинска полиция и новата ми седмица стартира със зареждане на сметка към община Варна и бях длъжен да си платя удоволствието за това. След като си махнах колата кофите за боклук към този момент бяха преместени от другата страна на платното и имаше паркирани по същият метод коли. Просто се чудя би трябвало ли чак толкоз да се втеляват чиновниците, които пишат фишове наред, или си имат таргет цел, бонус оборот или са супер работливи – не знам. Оказа се, че в случай че се скърбя пред общинска полиция, би трябвало фиша да стане на акт, да ми вземат талона и да подам тъжба, след това някой шеф да реши дали имам право да оборвам и по този начин нататък... Затова се скърбя на вас, най-малко да е стане ясно на сътрудниците водачи, че 10см нехайство са 20лв наказване!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР