От следващата година Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще преминат към

...
От следващата година Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще преминат към
Коментари Харесай

ОАЕ въвежда промени в работната седмица и почивните дни

От идната година Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще преминат към четири и половина дневна работна седмица с почивни дни събота и неделя, с цел да приведат стопанската система си в сходство със международните пазари. В момента работната седмица в страната е от неделя до четвъртък, а се почива в петък и събота, прецизира Ройтерс.

От 1 януари 2022 година работната седмица за държавните институции ще стартира в понеделник и ще завършва в петък в 12 ч. на обяд, преди мюсюлманските молебствия, се споделя в изказване на държавното управление, което прибавя, че това ще усъвършенства салдото сред работата и персоналния живот на чиновниците.

Този ход ще " обезпечи безпроблемни финансови, търговски и стопански транзакции с страните, които имат съботно-неделен уикенд, като улесни по-силните интернационалните бизнес връзки и опциите за хиляди основани в ОАЕ и мултинационални компании ", добавя се в известието на управляващите.

По думите на Мохамед Али Ясин, основен стратегически шеф в Al Dhabi Capital, финансовият бранш ще завоюва от опцията да прави едновременни разплащания с развитите пазари, а туристическата промишленост също ще бъде облагодетелствана.

През миналата година ОАЕ предприе ограничения, с цел да направи стопанската система си по-привлекателна за задгранични вложения в миг на възходящо икономическо съревнование със
 Противоречива фигура от ОАЕ застава отпред на Интерпол
Противоречива фигура от ОАЕ застава отпред на Интерпол

Ахмед Насър ал-Раиси е упрекван в безучастие по изказвания за изтезания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР