От синдикат Образование към КТ Подкрепа поискаха да се въведе

...
От синдикат Образование към КТ Подкрепа поискаха да се въведе
Коментари Харесай

Възможно ли е да бъдат забранени мобилните телефони в училище?

От профсъюз " Образование " към КТ " Подкрепа " желаеха да се вкара настояща възбрана за потреблението на мобилни телефони в учебно заведение. От профсъюза напомнят, че има текст в Закона за предучилищното и учебно обучение, който гласи: " Учениците да не употребяват мобилните си телефони по време на образователните часове ". Според тях обаче сега възбраната не се съблюдава.

В предаването „ Тази заран " на bTV доктор Юлиян Петров от синдиката цитира проучвания на британски и американски университети, които демонстрират, че възпитаници, които имат свободен достъп до интернет и „ Facebook " в учебно заведение, имат 10% по-ниска успеваемост.

Според Петров решението е в обезпечаването на цифрови устройства във всички учебни заведения и следен достъп да уеб страниците.

Учителят Емил Джасим сподели, че упорства неговите възпитаници да имат смарт телефони, тъй като те могат да бъдат потребни в образователния развой. Той е безапелационен, че виновността за невниманието в час не е на мобилните устройства.

„ Ако един преподавател не може да провокира интереса на децата или младежите, в случай че не може да притегли тяхното внимание, нищо няма да му помогне, в случай че ще да забранят електричеството ", разяснява учителят.

По думите му изгода и смяна ще има, в случай че се преподава цифрова просветеност и децата бъдат научени по какъв начин безвредно да употребяват интернет.

Той предложи на синдикатите да стартират да пазят повече прогресивни, а не такива ретроградни хрумвания, както и да пазят повече учителите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР