„От сега предупреждавам, че ще има коалиции и то тежки

...
„От сега предупреждавам, че ще има коалиции и то тежки
Коментари Харесай

Светослав Малинов: Коалиции в 45-тото НС ще има и то тежки и непопулярни

„ От в този момент предизвестявам, че ще има обединения и то тежки и непопулярни. Трябва всички да се готвим за тях, даже и душевен. Трябва да се снабдим с по-голяма приемливост, тъй като тези, които съумеят да създадат коалиция, ще би трябвало да създадат взаимни отстъпки. Тези, които са тръгнали без взаимни отстъпки, ще свършат отвън властта. В този смисъл самите гласоподаватели би трябвало да са по-толерантни към водачите, а водачите да са оптимално откровени с гласоподавателите.

Няма за какво да крием, че ни предстоят доста неприятни подиуми след изборите, само че те ще са по силата на националния избор. Хората няма да дадат гласове за чиста и неопетнена коалиция и е добре да го знаем от в този момент “. Това сподели ръководителят на катедрата по политология на Софийския университет „ Свети Климент Охридски “ и някогашен евродепутат доцент Светослав Малинов пред " Фокус ".

Доц. Светослав Малинов изрази вяра след изборите партиите да създадат съдружно съглашение, което да може да прочетем всички. България има горчив опит с обединенията и е време да има такава, която да почисти тази дума.

Той разяснява и казуса с ниските приходи у нас. Малинов изясни, че той е обвързван с метода, по който се ръководят българските обществени финанси. По думите му има директна връзка сред корупция и ниски приходи, неефективна правосъдна система и по-малко вложения.

„ Много пари ще се спестят и в случай че се изоставят избрани неуместни планове като АЕЦ „ Белене “ да вземем за пример. Ако парите, които са ориентирани на там, отидат във вътрешната политика, ще се получи опция за увеличение на приходите “, изясни той.

Доц. Светослав Малинов обърна внимание, че днешните благоприятни условия са доста огромни, поради европейските политики и финанси. Надеждата, че в случай че България се ръководи по-добре и корупцията се понижи, ще има повече пари, не е безрезултатна, сподели още политологът. Той изрази вяра, че това можем да го забележим след изборите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР