От съображения за сигурност окупационната администрация на украинска Херсонска област

...
От съображения за сигурност окупационната администрация на украинска Херсонска област
Коментари Харесай

Руската администрация на Херсонска област вече е евакуирана

От съображения за сигурност окупационната администрация на украинска Херсонска област е преместена на левия бряг на река Днепър, съобщи ТАСС, като се базира на назначения от Русия заместник-губернатор на района Кирил Стремоусов.

" Администрацията към този момент се реалокира ", сподели той пред организацията в отговор на въпрос.

Във вторник изпълняващият длъжността губернатор на Херсонска област Владимир Салдо разгласи, че цивилните поданици на десния бряг на Днепър ще бъдат евакуирани на левия бряг на реката заради заплаха от наводнения, които може да зародят, в случай че украинските въоръжени сили ударят Каховската Водноелектрическа централа, напомня Българска телеграфна агенция.

Днес хиляди жители напуснаха с рейсове и фериботи град Херсон, откакто назначените от Русия управляващи оповестиха евакуация, заяви Асошиейтед прес.

" Това наподобява по-скоро на суматоха, в сравнение с проведена евакуация - хората купуват последните останали хранителни артикули в магазините и бягат към пристанището на река Херсон, където към този момент чакат хиляди хора ", сподели пред АП локален гражданин, показал се единствено с първото си име Константин.

Той уточни, че бягат " най-вече проруски настроени чиновници, държавни чиновници, фамилии с деца и възрастни хора ". По думите му цивилните са " изплашени от приказките за детонации, ракети и допустима обсада на града ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР