От събота полицейският час във Франция ще започва от 18

...
От събота полицейският час във Франция ще започва от 18
Коментари Харесай

Франция удължава вечерния час, засилва контрола по границите

От събота полицейският час във Франция ще стартира от 18 ч, а не от 20 ч, както до момента. Новите правила, целящи закъснение на разпространяването на ковид, ще важат най-малко 15 дни, заяви министър председателят Жан Кастекс. Той добави, че към този момент няма потребност от нова обща карантина.

Коронавирусът е лишил живота на над 69 000 души във Франция. Страната се подрежда на седмо място в света по този индикатор.

Вечерният час във Франция ще стартира от 18:00 ч, а не както до момента от 20:00 ч. Мярката влиза в действие от понеделник, 18 януари, и ще важи най-малко 15 дни. Също от 18-ти всички пасажери, идващи във Франция от страни отвън Европейски Съюз, ще би трябвало да покажат негативен резултат от тест за COVID-19 и да се самоизолират за една седмица след идването си. След приключването на този интервал, те би трябвало да си създадат нов PCR тест.

За цялата страна вечерният час ще важи от 18:00 ч, започвайки от събота, и ще продължи минимум 15 дни. Това предписание е в действие към този момент в 25 департамента, където следим по-динамична градация в случаите на заразяване в последните седмици, там случаите са над 200 на 100 000 души.

Вечерният час кореспондира с логиката на предварителна защита. Позволява ни да изградим еволюционен отговор и да избегнем налагане на още по-строги ограничения, каквито имахме два пъти през годината. Мярката е предопределена да ограничи обществените контакти в края на деня, до момента в който в същото време разреши продължаването на икономическата и просветителната активност и свободното придвижване денем.

Кастекс добави, че държавното управление ще направи всичко допустимо да избегне затварянето на учебните заведения, само че в случай че епидемията излезе от надзор, ще бъде натрапен нов локдаун. Ситуацията остава „ притеснителна “, като честотата на инфекциите е във високо плато и натискът върху лечебните заведения остава мощен.

Здравните управляващи се тревожат от по-заразния вариант на ковид, открит във Англия, чийто дял сега е към 1 % от инфекциите във Франция.

Ще бъде увеличено тестването в учебните заведения, като месечната цел е да бъдат тествани над 1 милион възпитаници. Освен това до края на януари би трябвало да бъдат имунизирани 1 милион души.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР