От са поискали Премиър лийг да разгледа случая с употребата

...
От са поискали Премиър лийг да разгледа случая с употребата
Коментари Харесай

Ливърпул поиска официално обяснение за решенията на ВАР

От са поискали Премиър лийг да прегледа случая с използването на ВАР в два дискусионни случая по време на вчерашното дерби против (2:2), оповестява Sky Sports. Шампионите считат, че погрешно са били ощетени в обстановките с незачетения гол на в края на дуела и в тази при острото влизане на вратаря в краката на през първата част.

Мърсисайдци желаят да знаят по какъв начин тъкмо е изчислено, че се намира в засада в първия от упоменатите случаи, вследствие на което по-късно попадението на Хендерсън не беше прието. Ако беше зачетен, този гол евентуално щеше да е надвит. От Ливърпул чакат Премиър лийг да изясни по кое време от записа и за какво тъкмо тогава дежурният на ВАР рефер Дейвид Куут е решил да приложи технологията с изчисляването на засадата чрез потреблението на специфичния софтуеър с линиите.

От лагера на гостите в този дуел недоумяват и за какво ВАР не обърна внимание на грубата намеса на Пикфорд по отношение на Ван Дайк, вследствие на която бранителят напусна с тежка травма - най-вероятно скъсани връзки, което би означавало възобновяване за повече от половин година. При това състояние тогава беше маркирана засада на нидерландеца, само че съгласно представителите на Ливърпул това не оневинява съдията на ВАР.


Премиър лийг 5 кръг, събота 17 октомври  Евертън 2:2краен резулат  Ливърпул
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР