От Регионалната здравна инспекция във Враца излязоха с подробности за

...
От Регионалната здравна инспекция във Враца излязоха с подробности за
Коментари Харесай

РЗИ: 3-ма от 11-те новозаразени с коронавирус във Врачанско са в болница

От Регионалната здравна ревизия във Враца излязоха с детайлности за 11-те новозаразени в региона.
Трима от тях са настанени в болнично заведение. Това са двама мъже на 57 и 32 години от регионалния център и 73-годишен гражданин на село Лиляче.
Заболели са и 75-годишен мъж от Козлодуй, 71-годишен мъж от белослатинското село Търнак, както и жена на 36 години от Мездра. Положителни за COVID-19 са още трима мъже и две дами от Враца на възраст сред 17 и 63 години, като те са диагностицирани за домашно лекуване.
Към момента са стартирани и не престават епидемиологичните изследвания за определяне и предприемане на ограничения по отношение на позитивните и контактните, като през вчерашния ден здравните управляващи са издали общо 42 нови наставления за карантина.
Общо дейните случаи на COVID-19 в област Враца са 72, като от тях 52 са на домашно лекуване, а 20 заболели са приети в болница. От общо оповестените 218 случаи, 138 са излекувани, а 8 са умряли. 22 проби са взети от екипите на РЗИ – Враца, от които 12 на контактни лица на към този момент доказани случаи, 5 са контролни на позитивни случаи, а 5 са по бързи вести от общопрактикуващи лекари.
Общият брой на карантинираните във Врачанско е 159.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР