От Реал Мадрид излязоха с официално изявление за расистките обиди

...
От Реал Мадрид излязоха с официално изявление за расистките обиди
Коментари Харесай

От Реал Мадрид благодариха за подкрепата към Винисиус и нападнаха съдиите и ръководителите на испанския футбол

От Реал Мадрид излязоха с публично изказване за расистките обиди към футболиста на отбора Винисиус, който бе обиждан от почитателите на Валенсия нощес.

" Атаките на ненавист и расизъм би трябвало да бъдат изкоренени вечно от нашето общество и точно това беше изразено от персони от всички сфери на живота и от разнообразни национални и интернационалните институции след случилото се през вчерашния ден на стадион " Местайя ", пишат от Кралския клуб.

От Реал Мадрид благодарят за поддръжката към техния футболист на огромни футболни имена като Роналдо-Феномена, Мбапе, Рио Фърдинанд, Неймар, Кака, Джейдън Санчо, Гари Линекер, Роберто Карлос, Каземиро и други. " Лос бланкос " благодарят и на президента на ФИФА Джани Инфантино и на бразилския държавен глава Лула да Силва.

Същевременно Реал Мадрид не пести рецензии към ръководителите на испанския футбол. От Кралския загатват категорично президента на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес. Според мадридчани пасивността на управленците е съдействала за безпомощността и беззащитността на Винисиус в сходни случаи и имиджът на испанския футбол ериозно оскърбен и влошен в очите на целия свят. Реал Мадрид подлага на критика и съдиите на вчерашния мач с Валенсия, които са взели " несправедливи решения " като основен арбитър бе Рикардо Де Бургос.
 Голяма поддръжка към Вини Жуниор, чака се мнение от испанската федерация Голяма поддръжка към Вини Жуниор, чака се мнение от испанската федерация
" Реал Мадрид се надява, че поради сериозността на актуалната обстановка и облика, който испанският футбол основава пред света, ще бъдат подхванати незабавни и решителни дейности от всички, които носят отговорност и са способени да се борят с бичовете на расизма, ксенофобията и омразата. Нашият клуб ще продължи да работи, с цел да подсигурява, че полезностите, които са залегнали в основата на нашата история, ще продължат да бъдат модел на общуване и примерен образец ", приключват от Реал Мадрид.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР