От ранни зори багер копае пясъка на плажа в Равда.

...
От ранни зори багер копае пясъка на плажа в Равда.
Коментари Харесай

От ранни зори багер премества пясъка на плажа в Равда

От ранни зори екскаватор копае пясъка на плажа в Равда. Изграждането на дигата е за подсилване, с цел да не "вземе морето, бурята пясъка ". Това твърди концесионерът Атанас Петрушев. Той обаче не съумя да изясни дали има позволение от институциите за осъществяването на такива действия.

"Аз съм си тук от Равда и помня, че това се случва от години ", сподели той пред бТВ.

По думите му по-късно пясъкът ще бъде подравнен. Подчерта, че багерът не взима пясък от морето, а единствено този, който е на плажа. Затова Петрушев успокои, че няма нарушение на екосистемата.

От репортажа на бТВ стана ясно, че пясъкът е натрушан по цялата дължина. Някои считат, че дигата се прави за предотвратяване на заведенията по плажа. Собствениците на хотелите пък разяснява, че от години има такава процедура да се издигат насипи и споделиха, че този трап ще бъде изгладен.

От своя страна обаче природозащитниците сигнализират, че се унищават ембрионални дюни. А активността на багера по смисъла на закона е строителство. От Министерството на туризма ще ревизират случая в Равда.

Почти е отстранена дигата на Централния плаж в остарялата част на Созопол

Изграждане на насипи имаше и в Созопол. Случаят стана абсурден и поради недоволството на месните пясъкът беше бързо пригладен. Багер имаше на Централняи плаж в Созопол, като министърът на туризма Николина Ангелкова сподели, че на концесионера ще бъде наложена глоба.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР