От ръководството на баскетболен клуб Левски излязоха с декларация след

...
От ръководството на баскетболен клуб Левски излязоха с декларация след
Коментари Харесай

От Левски скочиха срещу „нагласения“ финал с ЦСКА

От управлението на баскетболен клуб Левски излязоха с декларация след класирането за финала в шампионата за националната купа.

" Сините " победиха Черноморец нощес в " Арена София " със 77:73 и доближиха до мача за трофея, само че след дуела от лагера на бургазлии изрекоха съществени искания към съдийството, а старши треньорът Васил Евтимов разгласи, че " работата е нагласена " за край сред Левски и ЦСКА.

В следствие " алените " надвиха във втория полуфинал над Балкан с 82:80 след продължение и на следващия ден двата огромни столични противника ще играят за спечелването на купата.

" От името на баскетболисти, треньорски щаб и управление на Левски, бихме желали да споделим с вас следното:

Не сме съгласни по този метод да се омаловажава труда ни, както на играчите, по този начин и на треньорите. Мислим, че всички положихме доста старания, в хода на целия сезон, и макар големите компликации, постигнахме един необикновен триумф с класирането си на край за Купата на България. Смятаме, че нашата игра, нашите качества, нашата работа, са причина Левски на следващия ден да е финалист и да се бори за трофея. Всеки, който твърди противното, по наше мнение демонстрира голямо пренебрежение към баскетбола като игра. Не желаеме да влизаме в полемики, само че държим на почитание към нас и труда, който поставяме всеки ден и знаем, че и противниците го вършат също!

Ние безпределно почитаме тима на Черноморец, старши треньора Васил Евтимов, който също е носил екипа на Левски, и работата в баскетбола в град Бургас. Надяваме се на сходно отношение и призоваваме към взаимно почитание.

Левски постоянно търси аргументите за загубите си в своята игра и показване преди всичко, и в този случай не бихме желали фокусът да се измества върху външни фактори. Няма да се оправдаваме в никакъв случай и желаеме да срещаме сходно отношение от останалите.

Също по този начин бихме желали да обърнем внимание и на БФБаскетбол, към отношението към нашия играч Серхий Павлов, който бе атакуван вербално от представител на управлението на Черноморец, уважавана фигура в нашето общество. Само навременна интервенция на нашия щаб предотврати и физически контакт сред двамата. Серхий Павлов и никой баскетболист, треньор, човек, не заслужава сходно отношение, и бихме желали федерацията и способените органи да извърнат внимание на обстановката.

Надяваме се финалът да стане празник, за нас е чест да сме там и ще оставим за следващ път всичко на терена за успеха!

Бъдете с нас в борбата в петък, 24 март, 19.00 часа в Арена София! ", написаха от БК Левски.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР