От рафинерията в Бургас казват, че има възможност да работят

...
От рафинерията в Бургас казват, че има възможност да работят
Коментари Харесай

Експерт: Рафинерията в Бургас каза, че може да работи с неруски нефт

От рафинерията в Бургас споделят, че има опция да работят с петрол, доставян отвън Русия. Разбира се не от през днешния ден за на следващия ден и че това ще докара до усложнения в логистиката. В същото време нашенецът твърди противоположното. Как ще настане следващия апокалипсис, по какъв начин стопанската система ни ще се срине, сякаш в този момент е в цветущо положение заради обстоятелството, че употребява " ниски " цени за горивата на Лукойл. Никой обаче, не обръща внимание, че на процедура цените на горивата у нас са такива, сякаш са създадени от най-качествения петрол в света, а не от вид Уралс, който е с цели $36 за барел по-евтин от вид Брент.

Действително петролът се предлага в стотици разнообразни разновидности или " класове ". Тези класове се правят оценка друго от рафинериите въз основа на качествата на самия петрол.

За да разсеем сходни спекулации, дали може или не, ето двата съществени параметъра на които дава отговор съветският петрол, вид Уралс: API-30.6deg и наличие на сяра-1.48%Най-близки до тези параметри са нефта, добиван от Саудитска Арабия: API-33deg и сяра-1,77% и Иран: API 33,7deg и сяра 1,5%. Разбира се има и други.

Толкова за (не)възможността рафинерията в Бургас да работи с друг от съветския петрол. Васко Начев, Facebook
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР