От профила във Фейсбук на народния представител от ГЕРБ-СДС Христо

...
От профила във Фейсбук на народния представител от ГЕРБ-СДС Христо
Коментари Харесай

Христо Гаджев към BIRD: Канадската компания Телъс е свързана с „Продължаваме промяната”

От профила във Facebook на народния представител от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев

Първо от BIRD безпринципно разгласиха информация за десетки млади чиновници на Телъс и ги подложиха на интернет тормоз.

След като бяха мощно подложени на критика, са решили да измислят хипотетична връзка сред Телъс и ГЕРБ, в печален опит да защитят тезата си.

Господата от BIRD са пропуснали да извърнат внимание на следното:
Телъс е огромна канадска компания. Бизнесът им в България е най-голямата канадска инвестиция, откакто закупуват CallPoint New Еurope.Президентът на Телъс за Европа и съсобственик преди този момент на CallPoint New Еurope е Ксавие Марсенак.
3️. Ксавие Марсенак е създател на фермата Насекомо.

4️. Основен човек в Насекомо е Яна Балникова – създател на „ Продължаваме Промяната “ и консултант на министър-председателя Кирил Петков.

5️. Едно от дребното неща, които държавното управление на Кирил Петков свърши е да анулира условието за Оценка на въздействието върху околната среда за фермата Насекомо, макар решението на служебния министър Личев и митингите в с. Лозен.

6️. По този метод освободи компанията на Марсенак и Балникова от всевъзможни екологични условия и планът стана вероятен за реализация.

От профила във Facebook на Александър Симов

Ужасяващият скандал с Bird.bg и техните рекетьорски изстъпления във ФБ е едно от най-смислените неща, които са се случили през тази дълга и кошмарна година. Сега към този момент на всички би трябвало да им се обясни, че това не е публицистика, в никакъв случай не е било и в никакъв случай няма да бъде. Това е рекетьорска бухалка в нейния най-чист тип. През годините през този уебсайт може и да са излезли някакви вести, само че същинската публицистика си проличава най-много по нейната гражданска героизъм. В случая имаме тъкмо противоположното – някакви си самозабравени умно-красиви графомани заплашват, пенят се, рекетират елементарни чиновници на компания и го вършат по този начин просташки, че безусловно може да те хване мразовит смут. Не знам за другите, само че чаках през днешния ден най-малко така наречен Асоциация на европейските публицисти да излезе с позиция в отбрана на правата на оскърбените служителки. С какво те са заслужили издевателството от страна на няколко псевдожурналисти, които дори не крият мутренския искра в очите си.

Очаквах и в най-малко един утринен блок тематиката да бъде развита – къде  са границите, които публицистиката не може да прескача. Кой има право да се изживява като последна инстанция в борбата с прокълната путинска агитация, която по този начин тормози червата на представителите на bird.bg? Кой има право да заплашва елементарни български жители по този противен, замърсен, позорен и срамен метод? Нали се сещате, че в случай че това беше написано от някой различен уебсайт, през днешния ден „ Дневник4 нямаше да може да се чете от високоморалистични есета, плонжове на Ивайло Дичев, късане на ризи от страна на виртуални инфлуенсъри и пиячи на соево лате. След сходна дивотия считам, че bird.bg  заслужи своето титулуване като „ кафяв уебсайт “. Кафяв до отровно. Кафяв до прям нацизъм. Концлагерно мракобесие на демократичния комсомол.

Аз поради това в никакъв случай не съм се ловил на тази поетична опорка, че огромният смисъл на тяхната борба бил за страна с правила. При всяка опция тези, който най-вече крещят за правила, първи ги нарушават. Тези, които най-вече скачат против мутрите, сега, в който им е преференциално стават най-големите мутри и даже си се самовъзхищават поради това. Кафкианска история.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР