От Продължаваме промяната“ (ПП) се обявиха срещу провеждането на Луковмарш.

...
От Продължаваме промяната“ (ПП) се обявиха срещу провеждането на Луковмарш.
Коментари Харесай

От „Продължаваме промяната“ се обявиха против провеждането на Луковмарш


От „ Продължаваме промяната “ (ПП) се оповестиха против провеждането на Луковмарш. Това прочете от трибуната депутатът Татяна Султанова- Сивева в декларация от името на парламентарната група.

Тя акцентира, че демократичното настояще и бъдеще на България изключва сходни демонстрация на ксенофобия и език на омразата.

„От ПГ на Политическа партия изрично се противопоставяме против желанията за осъществяване на Луков марш, както и против провеждането на каквито и да било неонацистки и профашистки мероприятия на територията на Република България. Демократичното настояще и бъдеще на България изключва сходни прояви на ксенофобия и език на омразата. Провокациите към принуждение пропагандирането на расизъм, антисемитизъм, хомофобия, сексизъм, нямат място в българското общество. Осъждаме всеки опит за осъществяване на събития, застрашаващи обществения мир и достолепие на българските жители. Започна 15-ата година от влизането на България в Европейски Съюз, а ние към момента не сме се справили с ранните призраци от миналото“, сподели Султанова.

Припомняме, че в последните две години възпоменателното-траурно факелното шествие на ултранационалисти и неонацисти в памет на военачалник Христо Луков се не разрешава със заповед на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Заради връзките си с Третия райх ген. Луков е една от най-спорните персони в нашата най-нова история. е считан за неонацистка демонстрация от редица специалисти, неправителствени организации, историци и други Страната ни постоянно е била подложена на критика от чужбина поради допускането на тази демонстрация.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР